Annonce
Horsens

Eftertragtet superhelt redder genåbning af det store filmlærred for ægteparret Kræmmer: - 2022 bliver et godt år

Direktørparret Charlotte og Erling Kræmmer ser frem til at kunne genåbne deres biograf Megascope igen trods restriktioner. I 2021 var deres biograf nedlukket fem ud af årets 12 måneder. Det hverken forudser eller håber de på, at 2022 byder dem. Arkivfoto: Søren Alwan
Ægteparret Charlotte og Erling Kræmmer, der er indehavere af Megascope på Holmboes Allé, er efterhånden rutinerede, når det kommer til at genåbne deres biograf. Denne gang bliver de reddet af Spider-Man, mener de. 16. januar åbnes for biograferne efter en måned med lukkede døre.

Artiklen er blevet opdateret med de seneste ændringer af antal siddende deltagere til arrangementer i kulturlivet, her inklusive biografer. Et flertal i Folketinget har torsdag 13. januar fået hævet loftet fra 500 til 1500 personer opdelt i tre sektioner af 500 personer. Vedtagelsen træder i kraft søndag 16. januar, hvor næste genåbning finder sted.


Horsens: Film, film og atter film. Det er naturligvis drømmescenariet og ligeså dagsordenen hos Megascope på Holmboes Allé, hvor ægteparret Charlotte og Erling Kræmmer har set frem til igen at måtte byde biografgængere velkommen.

Annonce

Der er i dagene op til genåbning søndag 16. januar ikke den store nervøsitet at spore hos Erling Kræmmer. Tværtimod mener han efterhånden at have en vis rutine i at genåbne sin og hustruens biograf.

Men det skyldes også, at ægteparret først og fremmest finder det yderst godt at kunne åbne med filmen "Spider-Man - No way home", den længe ventet film med Marvels omfattende superhelte-univers, som i juledagene inden nedlukning skulle vise sig at blive et ganske stort trækplaster.

God genstart på året

- Før jul var vi ved at blive væltet af tilskuere, og nedlukningen fra 19. december kom som en hammer. Vi havde slet ikke regnet med at skulle nedlukke, men det blev vi jo modsat mange andre biografer verden over, siger Erling Kræmmer.

Han forklarer videre:

- Jeg har set tal ude fra verden på Spider-Man, der trækker tusindvis af folk til biografsæderne. Derfor ved jeg, at den film vil kunne gøre det godt for os, når vi genåbner. Det er jeg faktisk ikke i tvivl om.

Desuden har biografen med indehaverens egne ord "meget i pipelinen i 2022", og det er gode kort at have på hånden, mener han.

Sådan genåbner landets biografer

I weekenden udløber den seneste nedlukning, som landets biografer blev pålagt fra 19. december.

Den dato vedtog myndighederne onsdag at fastholde. Det betyder, at biografer igen fra og med 16. januar kan byde velkommen til film. Det skal dog ske med følgende restriktioner:

  • Krav om coronapas.
  • Krav om at skulle bære mundbind eller visir.
  • Biograferne er i kategori med spillesteder, sportshaller, museer og teatre samt steder, hvor der afholdes foredrag og konferencer, og her er kravet en deltagerbegrænsning på 1500 personer indendørs opdelt i sektioner af 500 personer per sektion.

- Jeg er fortrøstningsfuld og tror, folk nok skal komme i biografen. Vi lever gerne med de forbehold, vi bliver bedt om at tage. Hellere restriktioner end kompensationer, og jeg har en forventning om og tror på, at 2022 bliver et fantastisk filmår, hvis bare vi kan få lov at holde åbent, siger Erling Kræmmer.

Annonce

Billetsalg halveret

Megascope var sidste år nedlukket fem ud af årets 12 måneder, og det har sat sine tydelige spor for Megascope-parret.

- Vi trådte ud af 2021 med en halvering af billetsalget sammenlignet med året forinden, fortæller han, der ved, at hans og Charlotte Kræmmers 45 personaler også ser frem til at byde biografgængerne indenfor igen om få dage.

Erling og Charlotte Kræmmer har i skrivende stund desuden en række forhåndsreserveringer liggende til resten af måneden. Der er tale om bookinger af stedets sale fra arrangører, der ønsker at benytte stedet i forbindelse med blandt andet foredrag.

Hellere restriktioner end kompensationer, og jeg har en forventning om og tror på, at 2022 bliver et fantastisk filmår, hvis bare vi kan få lov at holde åbent.

Erling Kræmmer


Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Erhverv

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

USA slår alarm: Rusland kan angribe Ukraine når som helst

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Hedensted

To efterskoler er blevet væltet bagover af coronasmitte: Det eksploderede hen over weekenden

Hedensted For abonnenter

65-årige Allan er veteran i byrådet, men pakkedrenglageret: - Jeg er lige ved at tro, jeg er den yngste

Erhverv

Overvældende interesse: Her vil John Arne bygge nyt padelcenter med fire baner

Annonce