Annonce
Horsens

Efterlyste Gringo var væk næsten en uge: Hvid kongepyton fundet i god behold

Den 1,2 meter lange kongepyton er fundet i god behold efter at have været væk næsten en uge. Privatfoto
Kongepytonen Gringo er fuldstændig uskadt og slet ikke afkræftet. Han er nu tilbage i sit terrarie.

Egebjerg: Den hvide kongepyton Gringo, der blev efterlyst tidligere på ugen, er fundet i god behold.

Han kom frem af sig selv natten til søndag i hjemmet i Egebjerg.

- Han har hele tiden været indendørs, præcis som vi havde regnet med, skriver Karina Kollits til avisen.

Hun var ellers ulykkelig, da avisen talte med hende onsdag, fordi hun ikke kunne finde sin hvide kongepyton, Gringo. Låsen til terrariet var mandag aften ikke blevet låst ordentligt, så derfor kunne slangen selv kravle ud. Siden da ledte Karina Kollits intensivt efter kongepytonen.

- Vi har pillet sofaen fra hinanden og pillet paneler af i køkkenet, for at se om han kan have gemt sig der, fortalte Karine Kollits, da Gringo havde været væk et par dage.

Hun havde endevendt carport og redskabsrum, og sammen med en af sine hunde og en god ven havde hun ledt i nærområdet. Men desværre uden held.

Annonce

Fuldstændig uskadt

Mens kongepytonen har været væk, har Karina Kollits sørget for at tænde radiatorerne i hjemmet. En kongepyton er nemlig et vekseldyr, der skal have varme, og Karina Kollits frygtede derfor for Gringos liv, mens han var væk.

- Der er 25 grader i den kolde ende af terrariet og 32-34 grader i den varme del, så nætterne er alt for kolde. Jeg håber stadig, at vi finder ham indenfor. Han vil helt naturligt søge varmen, som han flytter sig efter, fortalte Karina Kollits til avisen onsdag.

Alt tyder på, at kongepytonen har haft det tilpas i sit skjul.

- Han fuldstændig uskadt og slet ikke afkræftet. Han er nu tilbage i sit terrarie og får fred nogle dage ovenpå dette eventyr, skriver Karina Kollits til avisen.

Efterlysning afblæst

Efter Gringo havde været væk et stykke tid, besluttede Karina Kollits i samråd med politiet at lægge et opslag om sit forsvundne kæledyr på Facebook-siden "Opslagstavlen i Egebjerg".

Politiet sendte også en efterlysning ud med informationer om at ringe 114, hvis man så den forsvundne kongepyton.

Efter slangen blev fundet, er både politiet og Karina Kollits venner og bekendte på Facebook blevet informeret.

- Jeg ringede til politiet med det samme og skrev et opslag på Facebook om, at han var kommet frem herhjemme ganske uskadt, skriver Karina Kollits.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Annonce