Annonce
Horsens

Efterlysning: Omstillingsparate politikere!

Annonce

Læserbrev: I en tid, hvor det med stormskridt er ved at gå op for parnasset udi politik og økonomi, at vi allerede står midt i det gryende klima-og miljøsammenbrud, er det med al tydelig blevet understreget, at reelt omstillingsparate politikere og økonomer er en kronisk mangelvare.

Den nødvendige omstilling af vores civilisation kan ikke/aldrig gennemføres uden en gennemgribende omstilling/forandring af de politisk/økonomiske institutioner, der skal formulere de nødvendige visioner og skabe den nødvendige lovgivning.

Men hvem skal omstille/forandre de institutioner, der har den lovgivende serveret i vores samfund, nu da den klassiske politiske kultur med sine ideologiske positioner er passé?

Spørgsmålet rummer to potentielle svarmuligheder:

Vælgerne eller de valgte!

Med det repræsentative demokrati, vi p.t. praktiserer, vil vælgerne aldrig komme så tæt på den lovgivende magt, at de reelt kan stemme sig til en omstilling af den politisk/demokratiske kultur.


Det hele står og falder med de folkevalgtes evne til at erkende situationens absolutte alvor.

Bo Thyge Bisgaard


Nej, en omstilling af det repræsentative demokrati her og nu skal nødvendigvis komme fra repræsentanterne selv. Fra de folkevalgtes egen samvittighed og evne til at se deres sande forpligtethed i forhold det enorme ansvar, de er sat til at forvalte i skyggen af klima-og miljøsammenbruddet.

Det hele står og falder med de folkevalgtes evne til at erkende situationens absolutte alvor og det deraf følgende krav om en forandring/omstilling af den politiske kultur, de er en del af.

At de evner at erkende ”egenomstillingens” nødvendighed.

En ”egenomstilling”, som alle borgere i den vestlige civilisation skal gennemføre, hvis den nødvendige kulturomstilling skal kunne finde sted, inden det er for sent.

En ”egenomstilling” for de valgtes vedkommende, som primært skal være et opgør med begrebet ”levebrødspolitiker”

En ”egenomstilling”, som skal eliminere de fastlåste ideologiske værdipositioner til fordel for den absolutte politisk/kulturelle udfordring: klima-og miljøsammenbruddet.

En ”egenomstilling”, hvor det personlige mod og de personlige visioner skal belønnes på bekostning af klassisk partitroskab.

En ”egenomstilling”, hvor erkendelsen af egen mangel på ovenstående automatisk fører til, at man forlader parlamentet og overlader sin plads til borgere, der besidder modet og visionerne til en reel omstilling af vores civilisation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Hedensted

Minkleverandør er gået fra 325 til 40 ansatte: - Hvad der sker lige nu er skelsættende på alle mulige måder

Annonce