Annonce
Odder

Efterlysning: Idrætsforening leder efter ny bestyrelse

Gymnastikforeningen bruger forældre som frivillige til træningen. Det er mere problematisk for HOIF at finde frivillige til bestyrelsesarbejdet. Foreningen holder generalforsamling 16. marts, og uden en ny bestyrelse ingen forening. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Hvis ikke bestyrelsen bliver fyldt op med nye frivillige, kan de mindre afdelinger i HOIF blive nødt til at klare sig selv fremover. Der er masser af aktiviteter, men det kniber at finde nye bestyrelsesmedlemmer.
Annonce

Hou: Bestyrelsen i idrætsforeningen HOIF er underbemandet, og på den næste generalforsamling stopper tre af de nuværende fire medlemmer. Derfor leder foreningen efter ny formand, næstformand og kasserer, men udskiftningsbænken er tom.

- Det er ikke sådan, at folk står i kø for at komme ind. Folk har travlt, og så ved de måske ikke, hvad det indebærer, siger Heidi Zülau Jørgensen.

Hun er formand for Hou og Omegns Idrætsforening, som ellers fungerer fint.

- Jeg tror, at de fleste børn fra et par år op til 11-12 år går i foreningen. Og en del børn går til flere ting. Det kører faktisk rigtigt godt i vores afdelinger, der er en god udvikling i gymnastik, svømning og håndbold, siger formanden.

Mens det er muligt at finde trænere og andre frivillige, så kniber det at fylde bestyrelsen op. Heidi Zülau Jørgensen kom selv i spidsen for HOIF, da den tidligere formand stoppede. Det kom lidt pludseligt for hende, men arbejdet har været spændende.

Folk ved ikke, hvad et indebærer at sidde i en bestyrelse. Men det er et spændende arbejde, og man kan virkelig gøre en forskel.

Heidi Zülau Jørgensen, formand HOIF

Annonce

Der skal nyt hold til

- Vi har nogle visioner for foreningen, vi har blandt andet købt en goalstation sammen med efterskolen, og vi har mange flere idéer. Vi har været et team, der har trukket på hinanden. Vi mødes cirka en gang om måneden, og det er fedt, når vi får nogle projekter til at lykkes. Når man oplever den slags, er det megasjovt, og det er fedt at kunne være med til at give noget til sammenholdet i byen. Men nu skal der bare et nyt hold til, og vi kan selvfølgelig hjælpe dem i en overgangsfase, siger formanden.

- Hvorfor fortsætter du ikke selv, når det er så fedt?

- Man kan også miste motivationen lidt. Og der trænger til at komme et nyt hold med nye øjne. De har måske nogle helt andre ideer og kan udvikle foreningen på en anden måde. Der burde være fem medlemmer i bestyrelsen, men vi har kørt med underbemanding i to år. Vi mangler både et medlem og en suppleant. Vi har Anna (Marie Christensen, red.) med som suppleant. Hun yder et kæmpe arbejde og har gjort det i mange år. Men det bør måske ikke være hende, der skal trække så stort et læs, siger Heidi Zülau Jørgensen.

Annonce

Har været med i næsten 50 år

Anna Marie Christensen har været aktiv i foreningen i næsten 50 år, mange af dem som kasserer, og for et par år siden blev hun hædret for sin indsats med et æresmedlemskab.

HOIF har på et tidspunkt haft en lønnet medarbejder i en halvårlig projektstilling på 15 timer om ugen.

- Det lettede også noget. Vi har lave kontingenter, så man kan selvfølgelig også sige, at den eneste udvej er at hæve prisen og ansætte én. Men det er ikke den vej, vi helst vil. Vi har også tænkt på at sige, at nu er vi ikke en fælles forening, men bare syv små. Men det er der meget administration i, siger Heidi Zülau Jørgensen.

Interesserede kan henvende sig til formanden eller en af de andre i bestyrelsen og høre mere om, hvad det indebærer at være med.

- Der er ikke sindssygt meget papirarbejde, men kassererposten er en udfordring, erkender Heidi Zülau Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens For abonnenter

Med til træning i Horsens: Europæisk topklub kigger på AC’s stortalent

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Annonce