Annonce
Odder

Efterlysning: Brandmænd søges til stationen i Odder

Lars Rye og Kenneth Holm (t.h.) er to af de deltidsbrandmænd, der gerne vil have nye kolleger. Foto: Søren E. Alwan
To mand går på pension, og flere andre er på vej. Derfor søger Østjyllands Brandvæsen nye folk.

Odder: Arbejdet er udfordrende, og det sociale sammenhold er stort. Derfor holder mange brandmænd ved, når først de er begyndt på stationen i Odder. Men Østjyllands Brandvæsen er gået i gang med at hyre nye folk.

Brødrene Bent Erik Rasmussen og Jens Ove Rasmussen, bedre kendt som Bent og Buster, går på pension med tilsammen 83 års anciennitet.

- Det er flot, at de har været her så længe. Vi kan se på cpr-numrene på nogle af de andre, at der vil begynde at ske en udskiftning, og så har vi et par langtidssygemeldinger. Derfor står vi over for et generationsskifte, siger beredskabsinspektør Søren Møller fra Østjyllands Brandvæsen.

Han har ansvaret for de deltidsbrandmænd, der arbejder for Østjyllands Brandvæsen. Og det er sin sag af skaffe nye. Dels skal de bo og arbejde tæt på stationen, så de kan sidde i en brandbil ganske få minutter efter, de har modtaget en alarm.

- Og så tager det lang tid at få uddannet folk. Mange vælger at blive uddannet i weekenderne, så det tager halvandet til to år, før man er færdiguddannet, siger Søren Møller.

Annonce

Åbent hus

Østjyllands Brandvæsen er i gang med en hvervekampagne, der skal skaffe nye deltidsbrandmænd eller -kvinder til stationen på Rådhusgade i Odder.

Derfor holder brandmændene åbent hus mandag 29. april kl. 19-21 på brandstationen. Her kan interesserede høre mere om, hvordan det er at være brandmand, og hvilke krav, der stilles.

 

Tag en prøveperiode

Først bliver man observatør og kører med i tre-fire måneder. På den måde kan man se, om det kan hænge sammen med familie- og arbejdsliv at stå klar til at rykke ud, når man har vagt. Der er 24 deltidsbrandmænd i Odder, og de er delt op i tre vagthold, men ved de store alarmer bliver alle tilkaldt.

Efter prøvetiden beslutter man, om personen er egnet og selv har lyst. Derefter følger 12 timers førstehjælp og siden en grunduddannelse på 74 timer, som kan tages på uge- eller weekendbasis.

Så kører brandmanden typisk med i et års tid, inden han eller hun skal have en funktionsuddannelse på 148 timer. Når den er på plads, er man fuldgyldig brandmand og kan bestride alle funktioner.

- Der er kommet rigtig mange kvinder rundt i landet de seneste år. Vi har to kvinder, der er deltidsbrandmænd i Østjyllands Brandvæsen, og de gør det rigtigt godt. Jeg tror faktisk, det er et gode, siger Søren Møller.

Brandmænd skal være klar til at rykke hurtigt ud, så de skal bo og arbejde tæt på stationen på Rådhusgade 38. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce