Annonce
Debat

Efterladte: Ros, anerkendelse og tak til en gruppe medarbejdere, som ifølge dem selv bare gør deres arbejde

"Vi kan kun bekræfte, at medarbejderne på Stenslund er et virkeligt bevis på, hvordan grundlæggende værdier og menneskesyn kommer til udtryk gennem teamsamarbejde, faglighed, indflydelse på eget arbejde, god ledelse og tillid", skriver Dorritt Smed og hendes søskende. Arkivfoto

Læserbrev: Vores mor havde Alzheimer og måtte derfor flytte på Stenslund for fire et halvt år siden.

Vi har lige fra starten oplevet, hvordan personalet, med respekt og faglighed, justerede deres måde at hjælpe hende på, efterhånden som sygdommen tog mere og mere af den Kirsten, hun engang havde været.

De hjalp mor, f.eks. med at fastholde hendes glæde for sang og musik, ved at insistere på, at hun deltog så meget så muligt trods udfordringer.

Annonce

Personalets relation til hende og de andre beboere er præget af varme og interesse for det menneske, de står overfor.

Ved festlige arrangementer, både i Rød 8 og i fælleshuset, oplevede vi et personale, som strålede og grinte om kap med beboerne. De nød at skabe en god stemning både for beboerne, pårørende og kolleger.

Det seneste år har været hårdt for alle med besøgsbegrænsninger og ingen fælles sammenkomster med pårørende. Gennem hele perioden har vi været trygge ved, at personalet i Rød 8 skabte den bedste hverdag for mor.

De fastholdt hendes muligheder for socialt samvær med de andre beboere samt det velkendte personale, så hun ikke var præget af angst og afsavn.

Når vi kunne besøge hende i lejligheden, gav hun udtryk for, at hun var glad for at bo på Stenslund. Noget, hun kunne udtrykke lige til det sidste.

De sidste syv døgn af mors liv var vi fire børn på skift hos hende.


Den måde, hvorpå personalet tog vare på mor, vidner om en langvarig omsorgsfuld relation, hvor de, selv i hendes dødskamp, sørgede for, at hun fremstod som "en nydelig dame", hvilket altid har betydet meget for hende.

Dorritt Smed og hendes søskende


Den måde, hvorpå personalet tog vare på mor, vidner om en langvarig omsorgsfuld relation, hvor de, selv i hendes dødskamp, sørgede for, at hun fremstod som "en nydelig dame", hvilket altid har betydet meget for hende.

De brugte hinanden til faglig sparring for at finde løsninger på de problemer, som mor havde i de døgn. De inddrog deres ledelse, når de var i tvivl eller havde brug for sparring til dem selv.

De holdt om mor, så hun fandt ro.

Personalet formåede at udvise ro og tid, når de kom ind i mors lejlighed. Vi vidste udmærket godt, at de havde utroligt travlt, men alligevel tog de sig tid til at trøste, guide, lytte, synge, snakke og grine med os. Dette betød virkeligt meget for os og gjorde hele situationen lidt lettere at bære.

Stenslund har ikke flere ressourcer end alle mulige andre plejehjem. De har præcis lige så mange udfordringer med for få hænder, sygefravær, coronakrav og lignende.

Vi kan kun bekræfte, at medarbejderne på Stenslund er et virkeligt bevis på, hvordan grundlæggende værdier og menneskesyn kommer til udtryk gennem teamsamarbejde, faglighed, indflydelse på eget arbejde, god ledelse og tillid.

Tak til medarbejdere og ledelse på Stenslund. Men en helt særlig tak skal gå til personalet i Rød 8 - I har været enestående!

Annonce
Hedensted For abonnenter

Porte, sten, diger, lave klitter og sandmotor: Her er forslagene til at sikre Juelsminde mod oversvømmelse

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Se video: Anne blev overrasket af sin kollega: Du gør det værd for os alle sammen at stå op og gå på arbejde

Erhverv For abonnenter

164-årigt industrifirma går tilbage til historisk navn og opruster: Vi vokser så voldsomt, at vi skal bruge 20 nye

Horsens

Bowlingspil endte i slagsmål og ung mand kaldte betjente for hunde: Politiet blev kaldt ud i Horsens' natteliv

Erhverv

Martin har været mekaniker i 10 år: De svære fejl løser han derhjemme om aftenen

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Horsens For abonnenter

252 stemmer og en mistet plads i byrådet får ikke Anni Jakobsen til at give op: Jeg prøver igen om fire år

AC Horsens

AC Horsens-træner jubler: Profilerne leverede varen - vores mest helstøbte indsats i efteråret

Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

AC Horsens

19-årige David Kruse dominerede på midtbanen, da AC Horsens slog de nærmeste konkurrenter: Nu jagter han flere chancer i Jens Berthel Askous startopstilling

Horsens For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Horsens

Fire biler endte lørdag morgen i grøften: Politiet advarer trafikanter mod uopmærksomhed

Annonce