Annonce
forside

Efterforskningen fortsætter: Foreløbigt ingen vidner eller mistænkte i stenkastsagen fra Hatting

Stenkastene fra motorvejsbroen ved Hatting fandt sted torsdag aften. Foto: Michael Svenningsen

Hatting: Sydøstjyllands Politi arbejdede i går aftes på højtryk for at komme nærmere en opklaring af sagen om stenkast på en bro ved Hatting, men endnu er der ikke afgørende spor i sagen.

- Der er stadig ingen vidner, som har meldt sig, fortæller vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Jørn Lindhardt.

Stenkastene fandt sted mellem kl. 19 og 19.30 torsdag aften fra en bro over motorvejen mellem Horsens Syd og Horsens C ved Hatting. To biler, der begge kørte i sydgående retning, blev ramt, men heldigvis kom ingen personer til skade.

Efterfølgende afspærrede politiet E45 i begge retninger for at afsøge stedet for spor og begge biler blev sendt til nærmere undersøgelse.

Politiet har tidligere opfordret borgerne i Hatting til at tale med deres børn, men der endnu ikke er konkrete mistænkte i sagen.

- Der er ingen mistænkte, men man har hørt, at det er nogle unge mennesker, lyder det fra vagtchefen.

Politiet afspærrede området for at sikre spor og ledte blandt andet efter de anvendte sten med hunde, men indtil videre er stenene ikke fundet, men der arbejdes fortsat i højeste gear.

- De arbejder på højtryk. En af efterforskerne var her til kl. 23.30 i går aftes, lyder det fra vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dokumentar afslører tech-giganters ansvarsløshed

DR satte mandag med dokumentaren "Døde pigers dagbog" fokus på et hemmeligt digitalt netværk på Instagram for unge piger, hvis tanker kredser om selvskade og selvmord. På det sociale medie deler omkring 1000 psykisk sårbare piger voldsomme billeder af eksempelvis dybe snitsår, og de udveksler konkrete metoder til at begå selvmord. Programmet åbner op til en verden af psykisk sygdom og sårbarhed. Nøglen til den lukkede verden er tragisk, mindst syv piger i netværket har begået selvmord. I dokumentaren står moderen til en af de syv piger modigt frem sammen med tre af de "overlevende" piger fra netværket. Netværket har i første omgang spillet en positiv rolle i de unge pigers liv, der kan minde om en sorggruppe. Her har de i et digitalt fællesskab fundet trøst og mødt ligesindede. Negativt har netværket ifølge eksperter inspireret pigerne til at øge frekvensen og graden af selvskade. Instagram-netværket har normaliseret selvskade, uden at nogen professionelle har kunnet gribe ind. I netværket er der blevet delt omkring 100.000 opslag, hvor langt de fleste handler om selvskade og selvmord. Instagram har ikke grebet tilstrækkelig ind til trods for angiveligt flere tusinde opslag, der tydeligt overskrider deres egne regler.

Annonce