Annonce
Horsens

Efter weekendens marked: Klar til nyt habengut-marked i september

Der var alt, hvad hjertet kunne begære på weekendens habengut-marked på fængslet. Foto: Søren Gylling
Omkring 5000 gæster lagde turen forbi Fængslet i weekenden, hvor der for tredje gang var habengut-marked.

Horsens: Weekendens habengut marked gik forrygende godt, og vi havde omkring 5000 gæster.

Det fortæller Dorte Kusk Mikkelsen, som står bag markedet på Fængslet.

Det var tredje gang, loppemarkedet blev afviklet, men første gang det strakte sig over både lørdag og søndag.

- Vi havde et rigtig godt flow af gæster hele tiden - nok med en lille overvægt til lørdagen. Og vi fik rigtig mange positive kommentarer fra gæsterne, når de gik herfra. Både over det store udvalg, kvaliteten og at der var god plads, siger arrangøren.

Markedspladsen var da også blevet udvidet i forhold til sidste år. Blandt andet med et stort markedstelt i fængselsgården ud over lokaler på Fængslet.

Annonce
Barborde er en af de meget eftertragtede varer på genbrugsmarkedet, der også er kendetegnet af, at mændene er godt repræsenteret. Foto: Søren Gylling

Nyt marked i september

Markedet var det tredje af slagsen, og det er allerede fastlagt, at der er et fjerde på vej. Det bliver i efteråret 7. og 8. september.

- Vi har allerede besluttet, at flytte madboderne tilbage til nordgården, hvor de har været tidligere. Det er mere hyggeligt, og så åbner vi op, så man kan sidde indenfor og spise, fortæller Dorte Kusk Mikkelsen.

Selv om vejret viste sig fra sin smukkeste side med klar, blå himmel, var der også noget blæsende i fængselsgården, hvor madboderne var placeret i år. I nordgården er der læ.

Også bodholderne i de 180 boder har meldt om en god weekend.

- Men det afhænger også af, hvilke varer de havde med. Nogle sagde, det havde været deres bedste marked, lyder det glad fra Dorte Kusk Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce