Annonce
Horsens

Efter virtuelt hastemøde i byrådet: Også Sund By lukker som følge af smittetallet i Horsens

I kølvandet af, at der nu er besøgsrestriktioner på kommunens plejehjem, besluttede byrådet torsdag formiddag også at lukke Sund By-butikken på Åboulevarden. Den vil være lukket i samme tidsrum, som besøgsrestriktionerne gælder -  foreløbig 14 dage. Arkivfoto
På et byrådsmøde torsdag formiddag besluttede politikerne til gengæld at afvente udviklingen i smittetallet inden eventuelle yderligere lokale restriktioner. Torsdag blev der konstateret otte nye smittede med covid-19.
Annonce

Horsens: Også Sund By skal lukkes ned på grund af det øgede antal smittede med covid-19 i Horsens Kommune.

Det besluttede byrådet på et hasteindkaldt, virtuelt orienteringsmøde torsdag formiddag, oplyser borgmester Peter Sørensen (S).

Byrådet var kaldt sammen for at blive orienteret om det påbud om besøgsrestriktioner på plejehjemmene,  som kommunen onsdag fik fra Styrelsen for Patientsikkerhed på grund af et stigende smittetryk.


Vi følger incidens-tallet fredag, lørdag og søndag, inden der eventuelt kommer nye, lokale restriktioner. Dog med det forbehold, at vi dagligt er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, der kan beslutte noget andet.

Peter Sørensen (S), borgmester


- Udover plejehjemmene valgte byrådet at sige, at Sund By, hvor der kommer rigtig mange sårbare grupper, også lukker ned i samme periode, som besøgs-restriktionspåbuddet løber. Foreløbig er det 14 dage, forklarer Peter Sørensen.

Annonce

Kun otte smittede torsdag

Byrådet diskuterede også, om der skal yderligere restriktioner til, men har i første omgang valgt at afvente udviklingen i smittetrykket.

- Vi følger incidens-tallet fredag, lørdag og søndag, inden der eventuelt kommer nye, lokale restriktioner. Dog med det forbehold, at vi dagligt er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, der kan beslutte noget andet, pointerer borgmesteren.

Heldigvis ser det ud til, at det går den rigtige vej.

Mens der onsdag blev konstateret 23 nye tilfælde af covid-19 i kommunen, var der torsdag "kun" otte nye konstaterede smittede, siger Peter Sørensen.

- Det kan ændre sig fra time til time, men det er heldigvis et betydeligt lavere tal end i går (onsdag, red.), siger han.

Annonce

Incidenstal falder

I løbet af den seneste uge var der onsdag konstateret 136 smittede. Det gav Horsens Kommune et incidenstal på 150, hvilket var landets næsthøjeste kun overgået af Struer.

Incidenstallet dækker over antal konstaterede smittetilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere.

Torsdag er incidenstallet faldet til 137, da det samlede tal for den seneste uges smittede også er faldet til 124. Ud over Struer Kommune har Jammerbugt, Billund og Brønderslev nu også højere incidenstal end Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce