Annonce
Horsens

Efter vildt salg: Nu er spaden kommet i jorden

Borgmester Peter Sørensen tog billeder af fra venstre Brian Langvad, Lotte Lassen, Tine Gotthardsen og Mette Munk. Foto: Søren E. Alwan
Det første hus på den nye udstykning i det nordlige Egebjerg skyder snart op. Onsdag blev det første spadestik taget.

Egebjerg: For to måneder siden blev 22 grunde på Guldstjernen og Storkenæbbet i det nordlige Egebjerg revet væk på en formiddag.

Der var på forhånd indkommet 94 bud på de i alt 24 byggegrunde.

Horsens Kommunes grundsalgskonsulent Mette Munk betegnede det som helt vildt.

Onsdag eftermiddag kunne Lotte Lassen som den første på udstykningen stikke spaden i jorden.

Ikke nok med, at hun er den første, der går i gang med at bygge på Guldstjernen. Hendes søster har også købt grund samme sted.

- Vi var i Kina med hele familien. Vi stod midt i Shanghai, da vi blev ringet op af direktør for Hybelhuse Brian Langvad. Han kunne fortælle, at vi begge havde fået vores første prioritet her på Guldstjernen, fortalte Lotte Lassen og hendes søster Tine Gotthardsen.

Vi stod midt i Shanghai, da vi blev ringet op af direktør for Hybelhuse Brian langvad. Han kunne fortælle, at vi begge havde fået vores første prioritet her på Guldstjernen.

Lotte lassen og hendes søster Tine Gotthardsen, grundejere

Kan bo der uden bil

De to søstre stammer egentlig fra Sønderjylland.

Tine Gotthardsen flyttede som den første til Horsens for at læse til bygningsingeniør på Via University College. Senere fulgte søsteren med.

- Jeg startede egentlig med at læse i Aarhus men blev ikke lige fanget af det, og så sagde min søster, at jeg skulle prøve Horsens. De var i mellemtiden flyttet til Egebjerg, og derfor er jeg kommet meget herude, når jeg har besøgt min to niecer. Jeg er blevet håndboldtræner her i Egebjerg, og på den måde har jeg stille og roligt fået et tilhørsforhold til stedet - og jeg synes, der her er nogle spændende grunde, forklarede Lotte Lassen, der til daglig underviser på Via University College i Horsens.

Hun glæder sig til at kunne sidde på terrassen og nyde udsigten.

- Jeg har valgt stedet, fordi der er en dejlig natur. Det ligger tæt ved motorvejen. Der er gode pendlermuligheder og der er fødevarebutikker lige i nærheden - jeg har ingen bil, sagde Lotte Lassen.

Hun regner med at flytte ind i sit nye hus sidst i november, mens hendes søster stadig må vente lidt endnu.

Det var borgmester Peter Sørensen (S), der førte spaden. Forinden havde han rost udstykningen og ikke mindst udsigten.

- Guldstjernen er et ambitiøst navn, men udsigten lever op til navnet. Herfra kan man se ud over Purhøj og Casa Arena. Rundt om hjørnet ligger Hovedgård og Serridslev, og drejer man hovedet, ser man ud over Fængslet og Vestbyen. Det er en helt unik udsigt, og det vil det blive ved med at være, sagde Peter Sørensen, der glædede sig over, at det er det lokale firma Hybel, der skal bygge.

På mandag kommer 22 grunde på naboudstykningen Følfoden i udbud.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce