Annonce
Hedensted

Efter ulykke i børnehave: Nu sendes der millioner afsted til legepladserne

I det nye budgetforlig er der afsat tre mio. kr. til kommunens legepladser. Foto: Mads Dalegaard
Der bliver ikke råd til splinternye legepladser i hele kommunen, men for tre mio. kr. er der nu rum til at indhente mange års efterslæb og samtidig sikre et bedre tilsyn, vurderer læringschef.
Annonce

Hedensted: Da fire ud af byrådets seks partier mandag aften skrev under på et budgetforlig for Hedensted Kommune, var der for første gang nogensinde afsat særskilte midler til institutionernes legepladser.

Nærmere bestemt er der afsat tre mio. kr. i en ny pulje, men endnu er der ikke taget stilling til, hvordan beløbet skal uddeles til de mange skoler og børnehaver.

Det oplyser Marianne Berthelsen, chef for læring, sundhed, børn og familier i Hedensted Kommune, som dog understreger, at pengene falder på et ganske tørt sted.

- Det skal betragtes som en anerkendelse af, at vi har en opgave og et efterslæb. Legepladser er en dyr post, og derfor har det længe været et ønske fra institutionerne og forvaltningen. Denne gang er der dog tale om en ren politisk beslutning, siger hun.

Annonce

Kalder på en opdatering

Bevillingen kommer i kølvandet på, at en børnehavedreng kom alvorligt til skade på legepladsen i skovbørnehaven Skovly i Stouby. En pæl til en hængekøje var ramt af råd, hvorfor den knækkede under leg og sendte drengen med akuthelikopter til Skejby Sygehus.

Siden har en optælling foretaget af Folkebladet ligeledes afsløret, at der på børnehavelegepladserne er mere end 100 anmærkninger af råd, slitage og klemfælder.


I takt med at vi har gennemgået området med en tættekam, er det tydeliggjort, at vi har et efterslæb.

Marianne Berthelsen, chef for læring, sundhed, børn og familier


Kommunen har efter ulykken sat gang i et ekstraordinært tilsyn af alle legepladserne, hvilket den ekstra pose penge skal ses i lyset af.

- Vi har fået en viden om vores legepladsers almene tilstand, som kalder på en opdatering, siger Marianne Berthelsen, og fortsætter:

- Pengene kan rykke i forhold til at få et ordentligt tilsyn og få en nødvendig opdatering og renovering. Men legeredskaber er dyre, så forældrene skal ikke forvente, at der nu pludselig kommer helt nye legepladser i alle institutioner.

Foruden de tre mio. kr. er der også afsat yderligere 100.000 kr. særskilt til naturbørnehaven Myretuen i Tørring, som blev bygget sidste år, uden der slutteligt var råd til en legeplads.

Forældre skal ikke forvente, at der for pengene er råd til splinternye legepladser i hele kommunen. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Horsens

Flot comeback blev ikke belønnet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce