Annonce
Horsens

Efter udmelding om spejderhus ved Nørrestrand: Spejdere er forundrede, modstandere vejrer morgenluft

Det er i det rød/violette felt markeret med et 1-tal på sydsiden af Nordre Strandvej, at Karen Jeppe Gruppe ønsker at bygge en spejderhytte. V og K ønsker, at forvaltningen skal finde alternative placeringer til spejderhuset nord for Nordre Strandvej. Kort fra lokalplanforslaget
Karen Jeppe Gruppe ser ikke for sig, at det er muligt at finde en egnet ny placering til deres planlagte spejderhus nord for Nørrestrand. Modstandere af byggeriet håber, at processen med lokalplanforslaget nu bliver sat i bero.

Horsens: Spejderne er trætte og en smule forundrede. Naboerne håber, at de nu endelig har fået hul igennem til politikerne.

Det er situationen, efter at Venstre og Konservative mandag bad forvaltningen om at udpege mulige alternative placeringer til Karen Jeppe Gruppes planlagte spejderhus nord for Nørrestrand.

Lokalplanforslaget for byggeriet syd for Nordre Strandvej står til at blive behandlet af plan- og miljøudvalget tirsdag, men de to borgerlige partier er angiveligt åbne for at udskyde processen, hvis man på den måde kan finde en løsning, der kan tilfredsstille alle parter.

Annonce

Hvis det sker, kan et borgerforslag, der har til formål at forhindre al byggeri syd for Nordre Strandvej, også nå at blive behandlet i byrådet før lokalplanforslaget sendes i høring.

Hos Karen Jeppe Gruppe blev de to partiers udmelding i en artikel mandag morgen mødt med undren.

I lokalplanforslaget finder man denne visualisering af det planlagte spejderhus. Visualisering: Karen Jeppe Gruppe

- Vi undrer os lidt over, at vi står i den her situation, for sagen om spejderhuset har stået på siden januar, og vi er ærgerlige over, at V og K ikke har kontaktet os, før de kommer med den her udmelding, siger formanden, Katrine Hørup.

- En ny placering vil reelt betyde, at vi skal starte helt forfra med processen, der allerede har varet flere år. Vi er også lidt forvirrede, for alle partier i byrådet undtagen Enhedslisten har jo stemt for udviklingsplanen for Nørrestrand, hvor der åbnes for, at der kan bygges for eksempel et spejderhus på den placering, vi ønsker, siger hun.

Nabo: Fantastisk udmelding

Anderledes glæde og forventning kan man spore hos Piann Kolling. Hun bor på Nordre Strandvej, er talsperson for de cirka 3700 medlemmer af Facebook-gruppen "Bevarelse af naturen omkring Nørrestrand" og arg modstander af at placere et spejderhus syd for Nordre Strandvej.

- Det ville da være fantastisk, hvis demokratiet nu får lov til at blive hørt. Hvis man nu endelig går i gang med at undersøge, hvilken påvirkning af naturen det vil have at placere et spejderhus midt i en faunapassage. Jeg vil samtidig godt understrege, at spejderne er meget velkomne herude hos os, og vi er sikre på, at vi kan finde et fedt sted til dem på den nordlige side af Nordre Strandvej, siger hun.

Annonce

Venter på at tage næste skridt

I artiklen mandag sagde Martin Ravn (V), gruppeformand og formand for plan- og miljøudvalget, at der for ham at se ingen hast er i forhold til at få lokalplanforslaget i høring. Det er man hos Karen Jeppe Gruppe ikke enig i.

- Det er rigtigt, at vi ikke står med spaden klar, men vi venter på muligheden for at tage det næste skridt. Vi kan først søge støtte hos fonde, når vi har en lokalplan og en byggetilladelse, og vi har allerede ventet meget længe, siger Katrine Hørup.


Det ville da være fantastisk, hvis demokratiet nu får lov til at blive hørt.

Piann Kolding, beboer på Nordre Strandvej


Spejderne tror ikke på, at der kan udpeges alternative arealer nord for Nordre Strandvej, som spejderne kan se sig selv i.

- Det ville stride imod det, vi gerne vil med et spejderhus tæt på naturen. Hvis vi bliver inviteret til et møde med kommunen, møder vi op og lytter til, hvad der bliver sagt, men vi har meget svært ved at forestille os, at der kan komme grunde i spil, som ikke allerede er peget på og fundet uegnet. Det er jo heller ikke sikkert, at man i et boligområde har lyst til at have et spejderhus som naboer, siger gruppelederassistent Frederik Mogensen.

Martin Ravn har også bedt forvaltningen om en orientering om, hvorvidt kommunen i forbindelse med fredningen af Nørrestrand i 1983 reelt skulle have lovet borgerne ikke at bygge på det stykke jord, der nu er udset til at huse et spejderhus.

Til det siger Frederik Mogensen:

- Vi er ikke jurister, og vi stoler på, at kommunen har styr på det, når de siger, at vi kan bygge på det areal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Efterkommere var helt vildt stolte: Modstandsfolk æres med vejnavne i helt ny bydel

Horsens

Kvik borger afslørede narkohandel

Horsens For abonnenter

Intens stemning ved retten: Dømte for dødsvold ført væk i håndjern under tilråb fra vennerne

Annonce