Annonce
Sport

Efter tynd tur  i Tivoli: Christian Eriksen skal op i gear

Sportsredaktør Leif Rasmussen

Efter 70 minutters spil i Tivoli i Innsbruck havde Manuel Neuer ikke haft et skud inden for rammen at skulle tage stilling til i testkampen mod danskerne.

Danmark havde ikke produceret en regulær målchance. Intet.

Men så krydsede Christian Eriksen midtercirklen diagonalt mod højre med bolden for fødderne, Yussuf Poulsen løb zigzag på siderne af Mats Hummels og lige i det rigtige øjeblik skar Eriksens aflevering forbi Hummels og Yussuf Poulsen udlignede sikkert på den helt åbne chance til 1-1.

Annonce

En klasseaktion og et samarbejde, der tidligere gav pote og mål i EM-kvalifikationen mod Schweiz i Parken og tidligere endnu i VM-slutrunden i Rusland mod Peru.

Atter fik danskerne vist, at selv med et lavt bundniveau er der substans og sammenhæng defensivt omkring Simon Kjær til at at få noget ud af ingenting, så man i tre-fire år stadig kun har tabt i to kampe mod Belgien.


I min bog er Jonas Wind sikker starter nærmest i alle tre EM-gruppekampe.


Men alt knirkede i første halvleg. Der var muligheder til at skabe noget, men teknikken svigtede især hos Martin Brathwaite, Christian Eriksen og Yussuf Poulsen.

Christian Eriksen skal op i gear inden EM-slutrunden og det kunne ses, at han skal vænne sig til en mere skabende og fremskudt rolle end i Inter. Han lavede alt for mange uprovokerede fejlafleveringer og timingen var helt væk. Også hos ham.

- Nu skal vi kraft'edeme til at holde fast i den bold, skreg Kasper Schmeichel i starten af anden halvleg og det blev lidt bedre, men kampen igennem var tyskerne klart bedst.

De var endda uden "englænderne" Antonio Rüdiger, Timo Werner, Kai Havertz og Ilkay Gündogan, mens Kasper Hjulmand kun savnede Andreas Christensen på holdet.

Det passer dog ikke helt. Det blev sagt, at Jonas Wind blev sparet og uden ham bliver det vanskeligt for danskerne. Han har nemlig evnen til at falde ned i banen og holde fat i bolden i modsætning, og det var der brug for mod tyskerne. I min bog er Jonas Wind sikker starter nærmest i alle tre EM-gruppekampe og i sidste ende kan det blive svært også at undvære Yussuf Poulsens løb i de store kampe.

Der er nok at tage fat på i EM-lejren fra torsdag i Helsingør.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce