Annonce
Hedensted

Efter tre års venten: 430 sommerhuse kan komme på kloakken

430 sommerhus kan blive koblet på den offentlige kloak. Arkivfoto

Forskellige faktorer har bremset et stort kloakeringsprojekt i et sommerhusområde i Juelsminde, men til efteråret skulle arbejdet gå i gang.

Juelsminde: For knap tre år siden, i september 2016, nikkede politikerne ja til et kæmpe projekt med 430 sommerhuse, der skulle kobles til det offentlige kloaksystem.

Men først til efteråret går projektet i gang. Det skyldes i følge projektleder i Hedensted Spildevand Lasse Rørkjær Toftebjerg, at der har været udskiftning i personalet hos Hedensted Spildevand, plus at området er svært at anlægge kloakker i, fordi grundvandet står meget højt.

- Hele området ligger i kote 0, så vi er i gang med en større undersøgelse af, hvordan anlægsfasen kan forløbe, siger Lasse Røjkjær Toftebjerg.

Projektet omfatter 430 sommerhuse på Storstranden og er blandt andet sat i værk for at sikre, at Juelsminde fortsat har en god badevandskvalitet. Indtil videre har det ikke været et problem, men med stigende vandstand og kraftigere regnskyl, kan der med tiden opstå problemer. Kloakeringen har også været et stort ønske fra mange sommerhusejere. Heriblandt de sommerhusejere som tilbage i 2016 selv blev ejere af den grund, hvorpå deres sommerhuse ligger.

I første omgang er Hedensted Spildevand ved at optimere sit eksisterende anlæg i Juelsminde, så det bliver klar til at tage imod de mange nye husstande. Selve anlægsarbejdet i sommerhusområdet forventes at kunne gå i gang i efteråret i år.

Lasse Røjkjær Toftebjerg forventer, at sommerhusejerne inden for kort tid vil modtage et brev med yderligere oplysninger om projektet. Blandt andet hvor meget de selv skal betale. Fra marts måned kan man også følge projektet på Hedensted Spildevands hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens For abonnenter

Tungt nederlag til AC Horsens: Mission overlevelse afhænger af tre ting

Annonce