Annonce
Kultur

Efter tre års pause: Nu kommer lille festival tilbage for fuld musik og med en ekstra koncertdag

I 2019 optrådte Anne Dorte Michelsen i Træden Kirke ved Træden Winter Folk. Nu er festivalen klar med et nyt program - dog med et års forsinkelse. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Den lokale vinterfestival Træden Winter Folk er tilbage efter tre års pause. Denne gang udvider festivalen med en ekstra koncertdag.

Træden: Det er ikke med den gode vilje, at koncertarrangørerne Martin Fehr Therkildsen og sangerinden Ida Wenøe har måtte vente tre år på at præsentere den tredje udgave af Træden Winter Folk.

Den lokale folk-festival opstod i 2017 og blev gentaget to år senere i 2019. Herefter var det så meningen, at vinterfestivalen skulle løbe af stablen i februar i år, men det gav coronarestriktionerne ikke mulighed for. Derfor må man vente med at høre koncert i Træden Kirke og Træden Forsamlingshus til februar 2022. Ventetiden har dog ikke taget modet fra koncertarrangørerne.

- Vi synes, vi har fundet et fint koncept, og vi har haft nogle fantastiske oplevelser med at lave Træden Winter Folk. Vi har også kunnet mærke, at folk har taget godt imod festivalen og sat stor pris på den. Vi kan godt lide den gode blanding af det lokale, hyggelige Træden-miljø og den inspirerende musik udefra. Så vi har helt klart mod på at gøre det igen, fordi det også er et arrangement, vi er rigtig stolte af, siger Martin Fehr Therkildsen.

Annonce

Dreamville starter festen

Festivalen foregår 4. og 5. februar, og dermed bliver folk-festivalen udvidet med én dag, da den lokale gruppe Dreamville fra Troelstrup kommer og giver koncert fredag aften i forsamlingshuset.

- Vi synes, Dreamville er rigtig dygtige, og så passer de godt ind i profilen. Samtidig er det også sjovt, at vi kan præsentere noget lokal musik sammen med kunstnere, som kommer langvejs fra, siger Martin Fehr Therkildsen.

Det er barndomsvennerne Ida Wenøe og Martin Fehr Therkildsen, som til frebruar igen står bag Træden Winter Folk. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Lørdag er den store koncertdag på Træden Winter Folk, hvor der er mulighed for at høre Tuhaf, Vesselin og Samantha Whates fra Skotland.

- De er allesammen inden for folk-genren. Samantha Whates er mest inden for singer/songwriter-stilen, mens Tuhaf er en tyrkisk gruppe og er faktisk lidt rocket og synger både på dansk og tyrkisk. Vesselin er mere klassisk folkemusik på strygere, og vi har lidt flere bands på vej, som vi ikke kan offentliggøre endnu, siger Martin Fehr Therkildsen.

Annonce

Musik og gåture

Træden Winter Folk holder fast i traditionerne, og derfor byder festivalen også på fællessang og fællesspisning i forsamlingshuset. Samtidig er der fælles gåtur mellem de to koncertsteder i kirken og forsamlingshuset.

- Vi synes, det fungerer rigtig godt, at vi alle går sammen fra det ene koncertsted til det andet. Det giver en mulighed for at blande festivalgæsterne, så man kan falde i snak med mange forskellige. Det giver en hyggelig og afslappet atmosfære, som vi godt kan lide, siger Martin Fehr Therkildsen.

Vi kan godt lide den gode blanding af det lokale, hyggelige Træden-miljø og den inspirerende musik udefra. Så vi har helt klart mod på at gøre det igen, fordi det også er et arrangement, vi er rigtig stolte af.

Martin Fehr Therkildsen, koncertarrangør

Der udbydes i alt 100 billetter til Træden Winter Folk, og billetsalget skydes i gang fra tirsdag 21. september. Går det, som det plejer, vil det igen i år være en blandet flok, som kommer til den lille folk-festival.

- Der plejer at være 50/50 på lokale og så andre, som kommer udefra. På de to andre festivaler har der både været gæster fra Aarhus, Skanderborg og Vejle, men selvfølgelig også folk fra nærområdet og Brædstrup. Så det er en god blanding, siger Martin Fehr Therkildsen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce