Annonce
Brædstrup

Efter tre års pause: Biolog spotter stork i Nim

Også i 2017 havde Nim besøg i landsbyens storkerede. Dengang fandt den enlige han-stork imidlertid ikke nogen mage, så besøget blev kun af kort varighed. Arkivfoto
Annonce

Nim: Storken er landet i Nim. Det kunne biolog i Horsens Kommune Jan Kunstmann med selvsyn konstatere onsdag 20. maj, da han kom forbi landsbyens storkerede, der er på Skanderborgvej.

- Det er dejligt, at storken er kommet tilbage til Nim igen. Sidst den var i landsbyen, var i 2017 ifølge det, jeg har kunnet opspore. Jeg gætter på, at det er en enlig han-stork, der er ude at sondere i området, for ynglesæsonen er jo godt i gang, siger Jan Kunstmann.

Biologen tør derfor ikke spå om, hvorvidt storken vil slå sig permanent ned i landsbyens storkerede, eller om den blot er på træk. Nim er nemlig ikke det mest oplagte sted for storke, hvis den skal bo tæt på vådområder og dermed føde.

- Her er Klosterkær eller Nørremarken mere optimalt for en stork, fordi her er store vådområder og masser af føde, men det er godt at se, at storken afsøger området, siger Jan Kunstmann.

Annonce
Annonce
Horsens

Jonas Dal: AaB var bedre end os

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce