Annonce
Skanderborg

Efter to dages buskaos: Smukfest hyrer nyt busselskab

Flere dages buskaos har nu fået Smukfest til at hyre et nyt busselskab og tyve nye busser. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Smukfest har indgået en aftale med Herning Turist, der har sendt tyve angiveligt toptjekkede busser til festivalen, hvor de skal køre fra torsdag.

SMUKFEST: Et af landets største firmaer indenfor busdrift, Herning Turist, er med omgående virkning blevet hyret som busselskab til Smukfest.

Det sker efter to dages kaos, hvor politiet både onsdag og torsdag har taget flere busser ud af drift fra busselskabet PP Busser. Busserne viste sig at have fejl på ting som dårlige bremser, læk af diesel og manglende bremselys.

Det har forstyrret festivalens daglige busdrift i en sådan grad, at tusindvis af gæster har taget turen fra campingområderne på gåben eller har stået i kø i timevis for at komme med en af de tilbageværende busser enten til eller fra festivalpladsen.

- For at sikre driften af vores shuttlebusser resten af festivalen har vi netop indgået en aftale med Herning Turist, der nu sender tyve af deres busser til Skanderborg, hvor de indgår i vores shuttlebusdrift, siger Smukfests talsmand Poul Martin Bonde i en pressemeddelelse.

Annonce

De resterende er tjekket

- Efter politiets kontroller de sidste par dage har vi tolv af de oprindelige busser i drift - nytjekkede og nysynede, hvor det var nødvendigt - og disse suppleres nu med de nye busser, hvilket betyder, at vi har overkapacitet på busområdet resten af festivalen. Vi har et fast antal busser, der kører mellem festivalens områder - og det er ikke sådan, at vi bare kan sætte flere ind, men med busserne fra Herning kan vi overholde vores køreplaner og samtidig være sikre på, at vi har busser i baghånden, uanset hvad der sker.

Poul Martin Bonde beklager de gener, de sidste to dages buskaos har givet gæsterne.

- Vi siger stor tak for deres måde at tage situationen på. Nu skulle det hele gerne køre normalt resten af festivalen, så vi igen kan koncentrere os fuldt ud om at lave den bedst tænkelige Smukfest, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Gasledning gravet over ved Silvan

Læserbrev

Sølunds sansehus forfalder: Vi kan simpelthen ikke være dette bekendt

Læserbrev: Da jeg som socialudvalgsformand i 2012 viste dronning Margrethe rundt i Sølunds sansehus, var jeg meget stolt over at kunne vise dronningen Sølunds guldhorn (navnet kommer af, at huset form er som et guldhorn) I dette hus kunne Sølunds beboere, som har betalt huset, få en oplevelse, hvor sanserne kom i brug. En døvstum beboer kunne liggende i en vandseng opleve rytmen i kroppen via vandsengen. Et andet rum kunne via mange skærme vise oplevelsen, når man sejlede på Gudenåen og Ry-/Silkeborg-søerne. Det rum kunne via kontakter omdannes til et kirkerum, og der kunne afholdes gudstjeneste. Kirkerummet blev i øvrigt indviet af daværende biskop Kjeld Holm. Lige udenfor sansehuset var der en mindemur, hvor beboerne kunne sætte lys, når sorgen over en afdød ven eller et familiemedlem skulle bearbejdes. Husets sansehave blev til virkelighed ved, at Hedeselskabet og fhv. borgmester Aleksander Aagaard donerede et anseeligt beløb. Alt sammen noget, Sølund og Skanderborg Kommune med rette kunne være stolte over at kunne tilbyde Sølunds beboere. Beboere, for hvem det ellers kunne være sparsomt med oplevelser. Og da jeg forleden gik tur i området og lagde ruten forbi Sansehuset, var der at se kun minderne tilbage. Jeg fik det rigtigt dårligt. Huset ser forladt ud. Haven er groet sammen. Mindemuren ligner ikke en mur, der er værd at mindes. Murstykker er faldet ned, så vand og dermed frost rigtig kan få fat. Da den nye børnehave med adresse på Sølund skulle vedtages, bragte jeg sansehsuet i forslag, hvilket jeg aldrig skulle have gjort, og det var endda før, at "kloge kvadratmeter" havde fundet sit indtog i Skanderborg Kommunes ordbog. Jeg ved godt, at der er mange gode undskyldninger for, hvorfor man ikke lige kan gøre dette og hint, men alligevel kan vi simpelthen ikke være dette bekendt. Dette er værdier, bygget omkring 2010, som blot får lov at forfalde. Vi bruger masser af penge på at bygge masser af mursten, mens andet forfalder. Kan det virkeligt være rigtigt, kære borgmester og byråd?

Annonce