Annonce
forside

Efter syv timers spærring: Nu er motorvejen åben igen

Bilister kan nu igen køre på E45 ved Hedensted. Foto Michael Svenningsen

E45 er ikke længere afspærret, melder Sydøstjyllands Politi.

Hedensted: Efter mange timers afspærring i sydgående retning fra Horsens Syd og frem til Hedensted, kan bilister igen køre i begge spor.

- Der er gjort klar til at tage imod biler igen ved Horsens Syd, og der skulle gerne være åbnet. Det er den sidste melding, jeg har fået for fem minutter siden, siger vagtchef Jesper Duus klokken 11.40.

I nordgående retning har venstre spor kortvarigt været afspærret. Det er det ikke længere.

- Der skulle fjernes 200 meter autoværn, og der har været behov for at lukke anden vognbane ned af hensyn til sikkerheden for folkene. Det skulle være i orden nu, siger Jesper Duus.

Annonce
En væltet lastbil lukkede E45 natten til tirsdag. Foto Michael Svenningsen

Natarbejde med autoværn

Der er stillet kegler ud på strækningen, hvor autoværnet er væk. Det nye autoværn forventes sat op i løbet af natten til onsdag eller natten til torsdag.

- Det er prioriteret som en haster, siger Jesper Duus.

Sættevognen til den forulykkede lastbil holder stadig i nødsporet. Den fjernes natten til onsdag.

Ingen nye ulykker

I løbet af de mange timer med afspærring, kø og afledning af trafikken har Sydøstjyllands Politi fået flere meldinger om, at bilister har forsøgt at vende på tilkørselsramper og på anden måde at køre eller bakke imod trafikken for at undgå at kø.

- Folk har ringet og været frustreret over det. Vi har været ude at kigge efter dem, men mig bekendt har vi kun haft fat på ganske få, siger Jesper Duus.

Så vidt han er orienteret, er der ikke sket ulykker i køerne.

Afspærringen af E45 i sydgående retning skete, fordi en lastbil, der kørte i nordgående retning med 23 ton mandariner, væltede tæt ved afkørslen til Hedensted og endte i modkørende retning.

Ulykken skete klokken 4.30. Ingen kom alvorligt til skade.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Læserbrev

Skoledebat: Tænk dig om før du taster!

Læserbrev: Horsens Folkeblad bragte i søndags flere artikler om skolen på Lindvigsvej. Det gav anledning til en del negative reaktioner på de sociale medier. Jeg vil som forælder gerne opfordre til at alle, der byder ind på den dårlige omtale overfor skolen, tænker sig om en ekstra gang. Vi vil gerne have ro og respekt om vores børn på skolen og deres forældre, der har valgt Lindvigsvej til, og som er rigtig glade for skolen. Det er vi, fordi vi har et fantastisk fællesskab med dygtige, engagerede lærere, pædagoger og medhjælpere, der yder et kæmpe stykke arbejde hver dag for at skabe et fagligt spændende og udfordrende læringsmiljø. Det kan ikke være rigtigt, at voksne, der ikke har tilknytning til skolen nu, aldrig har haft det eller vil have det, skal sætte dagsordenen for skolens fremtid med en hård tone og et behov for at ytre sig baseret på enkeltstående tilfælde, som, hvis man graver efter det, nok skal have fundet sted på andre skoler rundt i byen også i større eller mindre grad. Vi gør, hvad vi kan for at fortælle den gode historie om Lindvigsvej, men det er svært i et stormvejr af fordomme og dårlig omtale. At der helt klart er udfordringer med manglende opbakning til Lindvigsvej fra ledelsen på Horsens Byskole er ingen hemmelighed. Dét håber vi, at forvaltningen og politikerne snart får øjnene op for! Det må dog aldrig gå ud over børnene, at voksne ikke kan finde ud af at gebærde sig på de sociale medier eller i debatten generelt! At man har sine grunde til at træffe de skolevalg for sine børn, man gør, må stå for ens egen regning, men at skabe dårlig omtale, som er baseret på uvidenhed og mangel på indsigt i noget, som fungerer godt for andre, er simpelthen ikke i orden. Det skulle gerne være sådan, at alle børn i Horsens med stolthed kan fortælle deres kammerater rundt i byen, hvor lige netop de går i skole! Det bør vi alle medvirke til, at de kan.

Annonce