Annonce
Horsens

Efter Sussi og Leo og Tørfisk: Vi er klar igen

Det blev en fest, da Tørfisk fredag gæstede Sattrup Forsamlingshus. Nu overvejer bestyrelsen at lave endnu en stor koncert. Arkivfoto
Bestyrelsen i Sattrup Forsamlingshus har haft succes med at hyre kendte navne. Det må gerne blive gentaget, lyder det fra formanden.

Sattrup: To udsolgte koncerter med henholdsvis Tørfisk og Sussi og Leo har givet folkene bag Sattrup Forsamlingshus blod på tanden.

Nu har bestyrelsen lagt hovederne i blød med henblik på igen at kunne præsentere et stort navn i Sattrup.

Det fortæller Sisse Ferndorf Christensen, der er formand for Sattrup Forsamlingshus.

- Vi har fået flere forespørgsler på, hvad vi vil lave næste gang. Men vi ved det faktisk ikke endnu. Vi har lagt hovederne i blød, for vi synes jo, det er sjovt at lave den her slags lidt større arrangementer. Men man skal også huske at finde en grænse. Det må ikke blive større end det her, men hvis vi får den rigtige idé, så kunne der sagtens komme noget mere. Vi har fået ros for vores arrangement, og Tørfisk roste os og sagde, at de rigtig gerne ville komme og besøge os en anden gang, hvis vi havde lyst, for de havde haft en lige så stor fest som os andre, fortæller formanden.

Det var fredag aften, at Tørfisk spillede i Sattrup, hvor 108 betalende gæster havde en rigtig god aften i selskab med Danmarks Ældste Boyband.

Det er anden gang, at bestyrelsen i forsamlingshuset har taget chancen og har hyret et musikalsk topnavn. Sidste år var det Sussi og Leo, der spillede for fuldt hus.

- Vi har begge gange kunnet konstatere, at det er gået tjept med at få solgt billetterne. Det er vigtigt, at vi får udsolgt til sådan et arrangement, for at det kan løbe rundt, siger Sisse Ferndorf Christensen.

Annonce
Vi har lagt hovederne i blød, for vi synes jo det er sjovt at lave den her slags lidt større arrangementer.

Sisse Ferndorf Christensen, formand

Forventer overskud

Formanden forventer, at fredagens koncert vil give et overskud.

- Vi har ikke fået det gjort helt op endnu. Det arrangeres jo med frivillig arbejdskraft, så alt, hvad der er af overskud, går til vedligehold af huset. Forsamlingshuset er over 100 år gammelt, så det trænger til, at der bliver lavet noget ved det, og det skal vi også have skaffet penge til. Sådan nogle arrangementer er med til at skaffe opmærksomhed om huset. Vi kunne mærke, at da vi havde haft Sussi og Leo, var der en øget interesse for leje af huset, siger hun.

Der er ikke fastsat noget tidspunkt for, hvornår en eventuel næste koncert finder sted i Sattrup Forsamlingshus.

- Nu handler det først om at finde det rigtige navn, siger Sisse Ferndorf Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne går ikke kun efter de store, udenlandske artister

Annonce