Annonce
Horsens

Efter succes med Sussi & Leo: Forsamlingshus satser igen stort

Tørfisk giver koncert i Sattrup Forsamlingshus. Arkivfoto
Bestyrelsen i Sattrup Forsamlingshus har lavet aftale med Tørfisk. Koncerten finder sted til oktober.

Sattrup: Det populære folkemusikorkester Tørfisk kommer til Sattrup Forsamlingshus.

Forsamlingshusets bestyrelse har valgt igen at lave en aftale med et stort navn, efter at en tilsvarende satsning sidste år med Sussi og Leo blev en succes.

- Aftalen med Tørfisk er på plads, og i løbet af kort tid har vi nærmere oplysninger om tider og priser. Men det ligger fast, at koncerten finder sted 4. oktober, fortæller Sisse Ferndorf Christensen, der er formand for Sattrup Forsamlingshus.

Baggrunden for de store koncerter i den lille landsby uden for Østbirk er, at der tidligere manglede tilslutning til arrangementerne i forsamlingshuset.

I stedet for helt at opgive arrangementerne valgte bestyrelsen at opgradere ved at engagere Sussi og Leo.

- Billetterne var udsolgt efter kun at have været til salg i 40 minutter, og derfor tror vi også på, at vi kan få udsolgt til Tørfisk. Tørfisk er jo meget populær, og det er lidt en anden type arrangement i forhold til Sussi og Leo, så vi var sådan lidt tøvende, da vi skulle vurdere, om det kunne lade sig gøre - men vi satser. Vi tror, vi har klientellet til det. Vi skal havde udsolgt, for at det kan løbe rundt. Hvis vi skal tjene noget til forsamlingshuset, bliver det på salg af drikkevarer, fortæller formanden.

Billetterne var udsolgt efter kun at have været til salg i 40 minutter, og derfor tror vi også på, at vi kan få udsolgt til Tørfisk.

Sissa Ferndorf-Christensen, formand

108 billetter

Der bliver sat 108 billetter til salg til koncerten.

- Der er lidt flere pladser end til Sussi og Leo, hvor vi også havde et dansegulv. Det har vi ikke denne gang, hvor der nok mere bliver fest ved bordene, siger Sisse Ferndorf Christensen.

Nærmere oplysninger om koncert og billetsalg kan man læse om på forsamlingshusets hjemmeside, forsamlingshus.sattruplandsbyen.dk, og i forsamlingshusets Facebook-gruppe.

- I løbet af en til to uger har vi de sidste detaljer på plads. Vi regner med, at billetterne bliver sat til salg søndag 5. maj, siger formanden.

Billetsalget til Sussi og Leo fandt udelukkende sted via telefon.

- Men denne gang vil vi være i forsamlingshuset 5. maj. Så kan folk vælge, om de vil købe dem på telefon eller i forsamlingshuset, siger Sisse Ferndorf Christensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Læserbrev

Korshærsleder: Hjemløsetallet i Horsens stiger igen - der bør være flere 'skæve boliger'

Læserbrev: Mens hjemløsetallet i Danmark stort set er uændret, er der ifølge den seneste landsdækkende hjemløsetælling nu 181 hjemløse i Horsens. Det er en stigning på 45 personer i forhold til 2017. Det betyder, at der er 181 borgere, der på optællingstidspunktet ikke havde en fast adresse. Det er mennesker, der f.eks. sover hos en ven eller bor i et kolonihavehus, en garage, en forladt bygning eller i telt. 30 horsensianere bor på herberger (§ 110) rundt omkring i landet. Det koster ca. 30.000 kr. pr. måned for hver person, hvoraf Horsens Kommune betaler halvdelen. Staten betaler den anden halvdel. En udgift for Horsens Kommune på ca. 5,5 mio. kr. At være hjemløs er en ulykkelig situation, det er flovt og skamfuldt ikke at have et sted at bo. At have en bolig er en basal ting, som alle vi andre tager for givet. Vi møder dem på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, hvor de kommer for at få morgenmad, et bad og et måltid varm mad. Vi møder dem, når de kommer direkte udskrevet fra psykiatrisk hospital eller løsladt fra fængslet uden en funktionel bolig. Vi sender dem på gaden igen, når varmestuen lukker kl. 13.30, velvidende at nogen af dem ikke har et sted at gå hen, før vi åbner igen næste morgen. Gæstfriheden er dog stor hos varmestuens øvrige brugere, som ofte inviterer de hjemløse hjem til sig. En nødløsning, som der desværre sjældent kommer noget godt ud af. Hjemløshed er et komplekst problem, fordi det ikke blot handler om at få en billig bolig. Det er komplekst, fordi man sjældent bare er hjemløs. Ofte er man også plaget af misbrug og stor gæld forårsaget af kviklån, narko og spil. Har man så også en psykiatrisk lidelse, så er det meget svært at få hverdagen til at fungere. Får man endelig en bolig, varer det ikke længe, før man ender på gaden igen. Som hjemløs er man truet på sin eksistens, og det er en ond cirkel, der starter. Man er i ekstrem fare for at blive involveret i vold, kriminalitet, afpresning og prostitution, og gentagne gange møder de hjemløse op på varmestuen og har mistet alt, og varmestuens medarbejdere må hjælpe dem med at få bragt orden i kaos igen. Mange af varmestuens brugere har fået gentagne tilbud om bolig og misbrugsbehandling i løbet af deres liv, men det har ikke fungeret. De passer ikke ind nogen steder, og misbruget fortsætter. Derfor bør der bl.a. være flere "skæve boliger" med en social vicevært tilknyttet, hvor de kan bo og leve i fred og have deres misbrug uden at genere nogen naboer. Desuden bør der være en fokuseret og forebyggende hjemløseindsats, hvor alle kommunens instanser og samarbejdspartnere arbejder sammen om konkrete løsninger for den enkelte hjemløse.

Annonce