Annonce
Horsens

Efter stort smitteudbrud: Slagteri skruer op for test og lidt ned for produktionen

Produktionen skrues ned til 75 procent på Danish Crown i kølvandet på en række corona-smittede i medarbejderstaben. Antallet af smittede er ikke kritisk i sig selv, men fordi de covid-positive har været i nær kontakt med andre kolleger, er en del flere sendt hjem, oplyser slagteriet. Arkivfoto: Morten Pape
Et større antal polske ansatte på Danish Crown i Horsens er smittet med coronavirus, og storslagteriet intensiverer nu antallet af test, oplyser pressechefen.

Horsens: De mange nye corona-smittede i Horsens Kommune er i hovedsagen relateret til polske ansatte på Danish Crown, og på storslagteriet intensiverer man nu testningen, lyder det fra pressechef Jens Hansen.

Den seneste melding er 43 nye smittede på det seneste døgn i kommunen, hvilket er en kedelig rekord for Horsens - endda en klar én af slagsen.

Hvor mange af de 43, der er ansatte på Danish Crown, ved Jens Hansen ikke med sikkerhed, men han kan konstatere, at slagteriet i en række egne lyntest, der blev sat i gang mandag eftermiddag, i første omgang talte 15 positive test. Frem til fredag morgen voksede det antal med yderligere 29.

Annonce

Er det så dem, der begynder at optræde i tallene fra Statens Serum Institut?

- Det kan det være et langt stykke af vejen. Vi fanger dem meget tidligt - de har ingen symptomer, ikke engang feber, siger Jens Hansen.

Smittede er på aftenhold

Der er en klar overvægt af smitte på aftenholdet - og det er i tråd med, at de polske ansatte typisk arbejder dér, oplyser pressechefen.

Slagteriet har i en længere periode tjekket de ansattes temperatur, når de mødte. Det blev udvidet til lyntest fra i mandags. Fælles for de smittede medarbejdere er - og var - at der i den seneste tid er konstateret smitte i umiddelbar nærhed af deres bopæl eller i deres perifere netværk.


Vi fanger dem meget tidligt - de har ingen symptomer, ikke engang feber.

Jens Hansen, pressechef


- En stor del af vores medarbejdere deler enten bolig eller kører sammen med kolleger til og fra arbejde. Vi ved fra myndighederne, at det indebærer en forhøjet risiko for spredning af smitte, så derfor vælger vi nu at teste dagligt i Horsens på baggrund af en risikobaseret screening af alle medarbejdere, sagde produktionsdirektør Per Laursen fra Danish Crown Pork ved den lejlighed.

- Bare de bor på samme vej, tager vi dem ud til test, uddyber Jens Hansen, der forklarer, at alle cirka 1300 ansatte fremover screenes minimum en gang om ugen.

Der har været i alt syv testrunder siden i mandags.

Annonce

Polakker er meget sammen

På slagteriet i Ringsted erfarede man i august, at de polske ansatte også uden for arbejdstiden er meget sammen. Det forøgede risikoen i selve gruppen, mens deres øvrige kontaktflade til gengæld var begrænset. Det lettede opsporingsarbejdet - og mønsteret kan meget vel være det samme i Horsens.

Danish Crown i Horsens står ikke foran en midlertidig nedlukning a la den i Ringsted i august, fastslår Jens Hansen.

- Arbejdet på alle hold fortsætter, og antallet af smittede udfordrer ikke i sig selv produktionen, siger Jens Hansen.

Dog skrues der ned på cirka 75 procent af det normale antal slagtninger, fordi en række ansatte, der har været i kontakt med smittede, sendes hjem. Det gør et indhug i medarbejderstaben.

Jens Hansen siger, at der ikke er noget, der tyder på smitte inde på fabrikken.

Annonce

Bekymret borgmester

Danish Crown er i tæt kontakt med sundhedsmyndigheder og Horsens Kommune - herunder borgmester Peter Sørensen.

- Vores opgave som kommune er først og fremmest at være klar med tilbud om isolationspladser til de smittede borgere, som ikke selv har mulighed for at isolere sig 100 procent fra deres omgivelser, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Han kalder det "meget bekymrende, at smittetallet stiger så voldsomt i øjeblikket". Den lokale krisestab følger udviklingen meget tæt.

Produktionsdirektør Per Laursen supplerede fredag eftermiddag i en pressemeddelelse med, at Danish Crown - i samarbejde med netop Horsens Kommune - tilbyder boliger med enkeltværelser til smittede medarbejdere, der ikke umiddelbart har mulighed for at isolere sig på anden vis.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Politiet har ingen fartmålinger: Alligevel er Lars' Tesla beslaglagt på sjette måned

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Annonce