Annonce
Horsens

Efter stor utilfredshed med fyldt pantstation: Nu tømmes den en gang om dagen

For fremtiden bliver pantstationen i Horsens tømt dagligt. Arkivfoto: Morten Marboe
Det har den seneste tid ført til stor frustration, at pantstationen i Horsens stort set altid har været fyldt. Nu bliver den tømt syv gange om ugen i stedet for de oprindelige fire.
Annonce

Horsens: Øl- og læskedrikkende borgere i Horsens kan måske se frem til at køre lidt mindre forgæves, når de skal af med panten fra deres mange flasker og dåser.

Fremover bliver byens pantstation nemlig tømt en gang om dagen. Det er en væsentlig opgradering fra før, da det kun skete mandag, onsdag, fredag og søndag.

- Vi har opjusteret til en gang om dagen, fordi der er så meget pres på den i Horsens. Det er den af alle vores stationer, der har været mest tryk på, siger Mette Klint, der er kommunikationskonsulent i Dansk Retursystem.

Horsens Folkeblad skrev i begyndelsen af sidste uge om de mange frustrerede brugere, hvis tålmodighed har været sat på prøve efter op til seks forgæves køreture til en fyldt pantstation i streg.

- Stemningen er meget dårlig dernede, når den er fuld. Alle har jo oplevet det før. Man bliver frustreret over tiden og besværet ved det, og efterhånden er den mistede tålmodighed også en dimension, lød det dengang fra Kiss Sørensen fra Hansted.

Annonce

Containere fra Aalborg

Senere på ugen opjusterede Dansk Retursystem så fra fire til syv ugentlige tømninger af stationen.

- Vi har hele tiden været ude for at se, hvor vi kunne finde noget i markedet - om der var nogle steder, der kunne levere noget. Og der har vi simpelthen fundet nogle flere containere fra nogle leverandører, siger Mette Klint.


Vi forventer helt klart, at folk kommer til at kunne mærke forskel.

Mette Klint, kommunikationskonsulent hos Dansk Retursystem


Dansk Retursystem havde ellers meldt ud, at der hverken var mere kapacitet til at håndtere panten eller mere materiel at tømme containerne med.

Men nu har de altså alligevel fundet en måde at opgradere serviceniveauet.

- Vi har en mobil pantstation, som vi har kørt til Aalborg. Det har betydet, at der ikke længere er så meget pres på den gamle pantstation deroppe, og derfor er der blevet frigivet nogle containere, som vi så har kunnet bruge i Horsens. Der er forskelligt pres på de forskellige stationer, så vi forsøger at udnytte kapaciteten så godt som muligt, lyder det fra Mette Klint.

Annonce

Man vil mærke forskel

Betyder det så, at det nu er slut med at køre slukøret hjem fra genbrugspladsen med lige så meget plastik i bagagerummet, som da man kom?

- Vi forventer helt klart, at folk kommer til at kunne mærke forskel. Hver morgen står der en ny, helt tom pantstation klar til at tage imod dem. Men mandag blev den også fuld ud på eftermiddagen, så selvfølgelig kan det ske, men udgangspunktet er i hvert fald, at der står en helt tom container hver morgen, siger Mette Klint, der dog understreger, at der fortsat kan være andre gener, som ikke har noget med kapaciteten at gøre.

- Der kan selvfølgelig stadig komme driftsforstyrrelser, som ikke har noget at gøre med, at den er fuld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce