Annonce
Brædstrup

Efter stilstand: Nu er der atter kommet gang i hussalget i nyt boligområde

Der er atter kommet gang i hussalget på Galgehøj og Fredsbovej i Brædstrup. Således blev der solgt tre huse i februar, og der er flere interesserede husbyggere på vej. Foto: Henrik Sandvad

Efter en periode med stilstand i salget af nye huse på Galgehøj og Fredsbovej i Brædstrup er der atter kommet gang i salget. Tre huse er solgt på under en måned, og der er flere på vej.

Brædstrup: Der er atter kommet interesse for at bygge hus på Galgehøj og Fredsbovej i Brædstrup. Det oplyser ejendomsmægler Rasmus Friis Nordborg fra Nybolig Brædstrup, som har ansvaret for at markedsføre og sælge grundene for Huscompagniet.

- Alene i februar har vi solgt de to udstillingshuse Galgehøj 2 og 4, men derudover har vi også solgt Galgehøj 8, hvor der nu skal opføres et hus til overtagelse i juli. Vi mærker tydeligt, at der er kommet interesse for området igen efter en periode, hvor der har været mere stille, siger Rasmus Friis Kronborg.

Ejendomsmægleren har desuden to seriøse grundkøbere på bedding på Galgehøj og Fredsbovej, som Huscompagniet i øjeblikket er ved at beregne tilbud for på et hus.

Annonce

For 2019 har vi planlagt, at vi skal sælge 10 huse, men selvfølgelig gerne flere. Det mål regner vi helt bestemt med at nå.

Jens Dalhof Olesen, afdelingsdirektør i Huscompagniet
Borgmester Peter Sørensen var forleden med til at byde to nye tilflyttere, Michelle og Kasper Krogh, velkommen til Brædstrup. Parret arbejder til daglig i Aarhus, men lavere huspriser fik dem til at kigge mod Brædstrup. Foto: Henrik Sandvad

Billigt at købe nu

Ifølge afdelingsdirektør i Huscompagniet Jens Dalhof Olesen er der tre gode grunde til, at husbyggerne slår til nu i Brædstrup.

- For det første er det den meget lave rente, hvor man nu kan lave et realkreditlån på blot 1,5 procent over 30 år. Økonomien spiller selvfølgelig en væsentlig rolle, når man køber hus. Her kan vi i Brædstrup tilbyde nogle meget lave grundpriser på omkring 400.000 kroner. Der er ingen steder i kommunen, hvor man kan købe så billigt tæt på byen med handelsliv og skole, siger Jens Dalhof Olesen.

Markedsført i hele Østjylland

Nybolig har samtidig gjort en ekstra indsats for at markedsføre boligområdet omkring Galgehøj og Fredsbovej i Boligmarkedet Østjylland, og den strategi har virket.

- Vi mærker interesse for husene, hver gang vi har en annonce i. Her markedsfører vi ikke kun husene, men hele Brædstrup, og hvad byen har at byde på. Det har virket, siger Rasmus Friis Nordborg.

Da begge udstillingshuse netop er blevet solgt, vil Huscompagniet opføre to nye udstillingshuse på Galgehøj 14 og 16. Her går byggeriet i gang, når byggetilladelsen er i hus.

Billigst i Brædstrup

Et af de par, som netop har købt hus på Galgehøj, er Michelle og Kasper Krogh, som kommer fra Lystrup ved Aarhus.

De arbejder begge som henholdsvis stewardesse og overstyrmand på Molslinjen og kan derfor ikke umiddelbart skifte arbejdspladsen ud med noget, der er tættere på. Alligevel fik de lyst til at købe hus i Brædstrup.

- Vi har kigget igennem længere tid, og vi søgte primært i området syd for Aarhus. Vi kunne dog hurtigt se, at mange af stederne var ret dyre. Det koster nemt 1-2 mio. kroner mere, end det gør i Brædstrup. Vi prøvede så at køre herud og kiggede på huset, og vi blev ret hurtigt overbevist om, at det var det, vi ville. Her kunne vi få et stort hus og en stor grund, og der er byen og skolen kort herfra, og samtidig er transporten til at bære. Så vi synes næsten, at vi fik det hele til det halve her, siger Kasper Krogh.

Tilflyttere giver liv

Parret blev forleden budt velkommen til byen af Nybolig og Huscompagniet, og også borgmester Peter Sørensen (S) dukkede op. Han glæder sig over, at kommunens ekstra fokus på at få gang i boligmarkedet i Brædstrup ser ud til at lykkes, da der for tiden er flere nye boligprojekter på vej.

- Vi vil gerne have tilflytning i hele kommunen, men for cirka halvandet år siden satte vi et ekstra fokus på Brædstrup, som vi så også siden har gjort i Søvind. Nu er opgaven så at fastholde den positive spiral, siger Peter Sørensen.

Foreløbig har både Nybolig og Huscompagniet en stor tro på, at salget på Fredsbovej og Galgehøj nok skal udvikle sig positivt.

- For 2019 har vi planlagt, at vi skal sælge 10 huse, men selvfølgelig gerne flere, siger Jens Dalhof Olesen fra Huscompagniet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce