Annonce
Odder

Ø-hopper-eventyr for fire kvier slut: Lokket i fælde med lækkert foder

De sidste feriebilleder, inden turen går hjem til Alrø. Foto: Karsten Bøgild
Blev lokket i fælden med lækkert foder og siden fragtet hjem til Alrø.
Annonce

Alrø: Efter seks ugers springtur med indlagt ø-hop er fire eventyrlystne kvier fra Hedegården på Alrø nu hjemme igen.

Kvierne, der i maj slap ud af en ødelagt indhegning ved Egehovedet og svømmede cirka tre kilometer fra Alrø til Vorsø, har i de forgangne uger hygget sig på Vorsø, som er fredet, og hvor man derfor ikke lige kommer rundt med en traktor.

De har derfor fået lov til at bevæge sig rundt efter forgodtbefindende og blandt andet været ude på Vorsø Kalv og Langøerne, hvor de til slut slog en form for lejr. Når de blev tørstige, tog de på små udflugter ind til Jylland og Søvind Bæks udløb for at få frisk ferskvand.

Det har været en oplevelse at følge kviernes gøren og laden, og jeg er imponeret over, at de svømmede til Vorsø uden at drukne. Men de udgør også en værdi, så det har været besværet værd at få dem hjem til Alrø igen.

Peder Liboriussen, landmand på Alrø

 

Annonce

Har tabt sig

Men alting har en ende, og i sidste uge lykkedes det gårdejer Peder Liboriussen at indfange kvierne med et såkaldt fanggitter, der var blevet placeret på Vorsøs østspids ud mod netop Langøerne.

Her blev dyrene fodret i nogle dage, inden det onsdag lykkedes at holde dem fast i gitteret for så senere at fragte dem hjem i en traktor via Brigsted. Mellem Brigsted Strand og Vorsø er vandet så lavt, at en traktor kan køre der.

- Kvierne har tabt sig, men de ser ud til at have det godt efter omstændighederne. Jeg har dog valgt at lade dem falde lidt til ro i en stald, inden jeg lukker dem ud på Alrø igen. Og denne gang kommer de til at gå sammen med andre og mere tamme kvier, så de kan lære at opføre sig ordentligt, siger landmanden, der er glad for, at kvierne er hjemme igen.

- Det har været en oplevelse at følge deres gøren og laden, og jeg er imponeret over, at de svømmede så langt og over sejlrenden i Horsens Fjord uden at drukne. Så godt svømmer køer ikke normalt. Men kvierne udgør også en værdi af cirka 40.000 kroner, så det har også været besværet værd at få dem til Alrø igen, siger han.

Først placerede gårdejer Peder Liboriussen et fanggitter på den side af Langøerne, der hænger næsten sammen med Vorsø. Derefter var han i flere dage derovre for at lægge nyt foder i til de fire kvier. Onsdag i sidste uge klappede gitteren så, hvorefter kvierne ikke kunne løbe væk, da han ankom med en kreaturvogn. Foto: Karsten Bøgild
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce