Annonce
Horsens

Efter protester: Voldsom beskæring af lægedækning på Endelave er sat på pause

To gange om ugen kan man komme til læge på Endelave. Det skulle egentlig stoppe med udgangen af april, men nu ser det ud til, at ordningen forlænges. Arkivfoto: Morten Pape

Først var politikerne klar til mere end en halvering af lægedækningen på Endelave. Men politikerne lyttede til protesterne fra øboere og kommune, og nu skal de i fællesskab finde en ny ordning, hvis ændringsforslag får opbakning.

Endelave: Udsigten til mere end en halvering af lægedækningen på Endelave er sat på pause. Nu skal Region Midtjylland, Horsens Kommune og beboerne på Endelave i fællesskab finde frem til en god løsning for de 151 fastboende og de mange sommerbeboere på Endelave.

Det forventer Annette Roed (S), formand for udvalget for nære sundhedstilbud, bliver udfaldet, når regionsrådet præsenteres for et ændringsforslag på mødet onsdag 30. januar, hvor lægedækningen på Endelave er på dagsordenen.

- Vi har i dag (onsdag 23. januar, red.) holdt møde med Horsens Kommune, beboerforeningen på Endelave og administrationen i regionen. Vi indledte mødet med en uforbeholden undskyldning over, at vi ikke har inddraget alle parter, inden forslaget om en ny lægedækning kom til politisk behandling. Og så har vi ellers holdt et rigtig godt møde, fortæller Annette Roed efter mødet.

Oplægget, der i første omgang var sendt til politisk behandling på baggrund af optælling af besøg hos lægen, ville skære lægedækningen fra to til en dag om ugen, ligesom otte sommerugers fuldtidsdækning skulle skæres til en enkelt dag om ugen.

Det affødte protester fra øens beboerforening.

Næstformand i udvalget Rasmus Foged (AL) forklarer, at mødet har givet ham en masse viden.

- Man kan ikke bare bruge en matematisk model, når man laver en løsning for lægedækningen på en ø som Endelave. Skærer man et sted, har det konsekvenser andre steder. Hvad betyder ændringen i lægedækningen for eksempel for sygeplejerskens arbejde, spørger han i dag og giver fuld opbakning til ændringsforslaget.

Annonce

Glæde i beboerforening

Udfaldet af mødet glæder formand for Endelave Beboerforening Karsten Kragh Hansen.

- Alle kan begå fejl, men nu har vi visket tavlen ren. Vi havde en positiv drøftelse i dag, og nu glæder jeg mig til, at vi har det næste halve år til at være med til at finde en løsning, som alle kan gå ind for.

Anledningen til, at lægedækningen skulle ændres, var, at aftalen med "Alles Lægehuse", som i dag står for lægedækningen på Endelave, udløber ved udgangen af april.

I første omgang var der ikke stemning for at udskyde beslutningen. Det regner Annette Roed med, at der er nu.

Forslaget indebærer, at det eksisterende ordning forlænges, så den fortsætter uændret i det kommende år, mens parterne arbejder med en ny løsning, som gerne skal være på plads inden udgangen af året.

Der er ikke koblet et krav om besparelser til den nye løsning.

- Selvfølgelig skal vi altid have et fornuftigt blik på økonomien, men der ligger ikke et krav om en besparelse, siger Annette Roed, som er overbevist om, at der er flertal for den inddragende løsning i regionsrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Hedensted

Smitte stabiliserer sig i Hedensted: Forventer fald i tallene fra torsdag

Annonce