Annonce
Horsens

Efter otte års ventetid: Nu kan op mod 100 boliger blive renoveret

Hvis beboerne siger ja, kan renoveringen af Odinsparken gå i gang sidst på året eller først i 2021 - hvis man er optimist. Arkivfoto: Morten Marboe
Almene boliger i Gedved og Søvind kan nu blive moderniseret for et samlet beløb på mere end 80 mio. kr.
Annonce

Gedved/Søvind: Efter otte års ventetid ser det nu endelig ud til, at to af Andelsboligforeningen Odinsgaards afdelinger, Odinsparken i Gedved og Humleballe i Søvind, kan blive renoveret.

Så lang tid siden er det, at Odinsgaard sendte en ansøgning til Landsbyggefonden om midler til renovering af Odinsparken.

Nu er sagen endelig gået igennem som en følge af fremrykkede projekter på grund af coronasituationen.

- Vi er rigtig godt tilfreds med de to sager, og vi arbejder hårdt på at få dem modnet. Det her skal gøres i respekt for beboerne. Det er dem, der skal sige ja eller nej til, om vi skal arbejde videre med projektet, siger direktør ved Odinsgaard Michael Meldgaard.

Alle lejligheder er udlejet, både i Gedved og i Søvind. Men vi oplever periodiske problemer med udlejning, og vi har ikke så lang en venteliste.

Michael Meldgaard, Odinsgaard

Annonce

Alle er lejet ud

Mandag sagde byrådet ja til at støtte renoveringsprojekterne, men ikke uden sværdslag, da Esben Hedeager (K) stemte imod.

Han mente, at 200.000 kr. i kommunal støtte er konkurrenceforvridende i forhold til private udlejere.

Det afviser Michael Meldgaard.

- Jeg har meget svært ved at se, at 200.000 kr. ud af den samlede pris på mere end 80 mio. kr er konkurrenceforvridende. Man skal også huske, at Landsbyggefonden er lejernes egne penge, siger Michael Meldgaard.

Han afviser også påstanden om, at der ikke er lejere til de nævnte boligafdelinger.

- Alle lejligheder er udlejet, både i Gedved og i Søvind. Vi oplever periodiske problemer med udlejning, og vi har ikke så lang en venteliste. Vi forventer, at hvis ikke vi gør noget, så kan det knibe med at få boligerne udlejet. Vi kan se, at ældre borgere ønsker at blive boende i deres boliger, men det kræver, at boligerne bliver indrettet til det, så folk kan blive længere i egen bolig. Når de er blevet renoveret, så vil der igen være større efterspørgsel på dem, siger Michael Meldgaard.

Annonce

Møde med beboere

Afdelingen Odinsparken i Gedved består i dag af 54 boliger, der er opført i 1976-1978. Efter renoveringen vil afdelingen bestå af 50 familieboliger, hvoraf der etableres 24 nyindrettede boliger.

Afdelingen på Humleballe i Søvind består af 45 familieboliger, der er opført i flere etaper mellem 1979 og 1989. Efter renoveringen vil afdelingen bestå af 22 gennemrenoverede boliger og 23 moderniserede boliger.

- Udfordringen er jo at undgå en huslejestigning. Det skal vi prøve at få løst. Nu skal vi først have holdt møde med beboerne. Der er en udfordring på grund af coronatiden. Når vi på et tidspunkt igen får mulighed for at holde beboermøder, så håber jeg, optimistisk, at vi kan gå i gang sidst på året eller først i det nye år. Det bliver nok i 2021, at håndværkerne forhåbentlig rykker ind. Hele ideen i det her er, at vi skal gøre det bedst muligt for vores beboere. Mens renoveringen står på, vil der blive tale om en række genhusninger, siger Michael Meldgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Se alle målene: Rekordmål af Kjær og kanonkugle af Therkildsen knækkede Hobro

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Danmark

Kæmpe-slagteri klar til at boykotte Kurt Beier ved dom

Annonce