Annonce
Østjylland

Efter ny corona-stramning: Alle århusianske gymnasier udskyder skolestart i 14 dage

Særligt for de nystartende gymnasieelever er det et stort problem med udskydelsen af første skoledag, mener rektoren på Marselisborg Gymnasium. Arkivfoto: Jens Thaysen
Prioriteten bliver at få de førsteårsstuderende hurtigst muligt i gang med deres uddannelse, lyder det fra rektoren på Marselisborg Gymnasium
Annonce

AARHUS: Ingen gymnasieelever skal møde i skole mandag 10. august.

Som følge af det stigende smittetryk i Aarhus har sundhedsminister Magnus Heunicke anbefalet at udskyde den fysiske skolestart, og det kommer alle århusianske gymnasier til at efterleve.

I stedet skal der så vidt muligt gennemføres virtuel undervisning, hvilket mange gymnasier allerede nåede at få erfaring med før sommerferien.

Det har de århusianske gymnasiale uddannelser sammen aftalt fredag eftermiddag, oplyser Kirsten Skov, rektor på Marselisborg Gymnasium, til DR Nyheder.

Annonce

Prioriterer de nye elever

I første omgang skal alle anden- og tredjeårselever blive hjemme de næste 14 dage, og samtidig skal alle medarbejdere som udgangspunkt arbejde hjemmefra.


Vi er meget bekymrede over, at skulle til at undervise 1.g uden at få dem ind i huset. Vi synes, det er meget svært for elever at begynde i gymnasiet på den måde.

Kirsten Skov, rektor på Marselisborg Gymnasium


Derimod er håbet, at førsteårseleverne kan møde frem i skole allerede om en uge, altså 17. august.

- Vi er meget bekymrede over, at skulle til at undervise 1.g uden at få dem ind i huset. Vi synes, det er meget svært for elever at begynde i gymnasiet på den måde, siger Kirsten Skov til DR.

Annonce

Hurtigt aftræk

Med den koordinerede beslutning har de lokale gymnasier reageret hurtigt på den ret vidtgående stramning af retningslinjerne i Aarhus-området, som kom ud af det blå fredag eftermiddag.

Århus Stiftstidende har været i kontakt med Undervisningsministeriets presseafdeling, som fortæller, at det er op til den enkelte uddannelsesinstitutions ledelse at beslutte hvorvidt og hvordan, man vil følge anbefalingen om at udskyde skolestarten i 14 dage.

Og det ser altså ud til, at gymnasierne hurtigt er blevet enige om den sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

Horsens

Smittetal sætter rekord i Danmark: Borgmesteren har klar opfordring til borgerne i Horsens Kommune

CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Annonce