Annonce
Erhverv

Efter næsten to års arbejde er der endelig grønt lys for Jørgensens og Eydes

Trine West er restaurantchef og har sammen med mange andre knoklet for at blive helt klar til åbning af Eydes og Jørgensens mandag. Her er hun i det, der i stueplan er blevet til vinhandel. Det er vigtigt for folkene bag hotel og restaurant, at alle er velkomne i huset - også selv om man ikke bor på et af værelserne. Foto: Morten Pape
Mandag er store åbningsdag for mange restauranter i Horsens. På Eydes og Jørgensens Hotel på Søndergade er glæden helt særlig, fordi næsten to års arbejde kulminerer.

Horsens: De fleste har ventet et par måneder på en genåbning. På Jørgensens Hotel og Eydes har man ventet i to år - på en nyåbning.

Mandag kl. 12 går det endelig løs efter mange måneders nænsom renovering, dyk ned i gamle historier om det lichtenbergske palæ, italiensk eksperthjælp og i det hele taget et utal af arbejdstimer.

- Og vi åbner det hele. Det er vigtigt at slå fast, siger Christian Deijenberg, der er driftsdirektør for Byens Hotel, som står for forpagtningen af Søndergade-hotellet.

Det hele betyder hotel inklusive alle værelser, restauranten Eydes i kælderen, vinbar, vinhandel og ikke mindst udeserveringen på Søndergade.

Hotellets gård har også fået et gevaldigt løft og er i princippet klar til brug. Forpagterne klapper dog lige hesten og ser, hvor meget gang i den der bliver, når Horsens, ja, hele Danmark, skal til at spise ude igen. Med tiden bliver der udeservering for op til 35-40 gæster i gården.

Annonce

Det er en gave til byen. Som hotelmand er det en ener i Danmark.

Christian Deijenberg, Byens Hotel

Døren på klem for større forsamlinger

Da vi taler sammen fredag, har godt en håndfuld reserveret overnatning på premierenatten, mens der er fuldt booket på Eydes, fortæller Christian Deijenberg.

Han viser rundt i bl.a. kongesalen og et af otte "The Best"-værelser.

Ja, der er begrænsninger på konference- og selskabsmulighederne, men døren er stadig på klem i sommer, hvis det nuværende forsamlingsmaksimum på 10 lettes til 30, 50 eller måske endda mere efter 8. juni.

- Vi fik endnu en forespørgsel så sent som i går, siger Christian Deijenberg, der blev ansat i projektet 1. august 2018.

I kælderen er restaurantchef Trine West i gang med de sidste forberedelser sammen med et par andre ansatte.

Eydes vil indendørs kunne rumme 110-120 gæster ad gangen, når det ikke er coronatider.

- Lige nu er det 80 - måske en slat mere. Det er ikke så slemt, siger Trine West om de afstands- og hygiejneregler, der er lagt ned over branchen.

I starten satser der på frokost- og aftenservering. Siden bliver morgenmaden også tilgængelig fra tidlig morgen - også selv om man ikke bor på hotellet.

- Hold kæft, jeg glæder mig! Jeg er ikke vant til at sidde stille så længe. Jeg har været hjemme i to måneder, siger Trine West.

Forbipasserende på Søndergade kan konstatere, at et stort areal er gjort klar til udeservering.

- Normalt er der cirka 150 pladser udenfor. Lige nu er det 115, forklarer Trine West.

En ener i Danmark

Allerede i januar og februar 2018 - altså for mere end to år siden - barsledes med planer for en relancering af Jørgensens Hotel og Eydes. I marts samme år blev aftalen offentliggjort, og så gik arbejdet ellers i gang.

Det er Ejendomsselskabet Casa A/S, der har postet mange millioner kroner i projektet.

- Det er en gave til byen. Som hotelmand er det en ener i Danmark, siger Christian Deijenberg.

Claus Fribo og Mads Hylleholt Bøttger, der er kendt fra bl.a. Dragsholm Slot, udgør forpagterparret på hotellet.

Søren Mandrup bliver hotel- og konferencechef, mens Heidi Jeppesen er godt i gang i køkkenet, hvor hun kommer til at regere.

Forhåbninger om åbning i 2019 blev skubbet et par gange, og da det hele endelig var klar i marts i år, kom en pandemi forbi.

Nu skulle det være ganske vist!

"The Best"-værelserne er der otte af - og de er i den eksklusive ende af udbuddet. Kun kongesuiten overgår dette værelse. Foto: Morten Pape
Eydes er lig med mange års traditioner for mange horsensianere. Nu åbner kælderen i helt nyt look - foreløbig med plads til cirka 80 ad gangen. Tallet bliver højere, når coronaen har forladt os. Foto: Morten Pape
Eydes åbner mandag kl. 12. Der satses på frokost og aftensmad i første omgang - siden åbnes for morgenmad også for dem, der ikke har lejet et værelse. Foto: Morten Pape
I de seneste dage er stole og borde linet op på Søndergade, hvor 150 ad gangen skal kunne serviceres. Med corona-begrænsninger lander max-tallet lige nu på cirka 115. Foto: Morten Pape
Kongesalen er klappet og klar til store arrangementer - når statsmnisteren giver grønt lys. Jørgensens Hotel har ikke droppet tanken om store selskaber i løbet af sommeren. Foto: Morten Pape
I gården er der yderligere plads til udeservering. Jørgensens Hotel venter dog med at tage pladserne i brug, til man har en fornemmelse af interessen. - Vi har ingen historik og data at navigere ud fra. Hver dag bliver en ny erfaring for os, siger driftsdirektør Christian Deijenberg fra Byens Hotel om nyåbningen. Foto: Morten Pape
Christian Deijenberg blev ansat i Byens Hotel 1. august 2018, men han er en erfaren hotelmand. Jørgensens Hotel er unikt i Danmark, fastslår han. Foto: Morten Pape
Jørgensens Hotel og Eydes åbner mandag 18. maj - efter to års restaureringsarbejde. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce