Annonce
Brædstrup

Efter modstand: Mads dropper planer om bane for fjernstyrede racerbiler

Mads Christian Weidmann har længe arbejdet med planer om at lave en klub og racerbane for fjernstyrede biler i Brædstrup. Nu er planerne droppet på grund af lokal modstand. Arkivfoto: Morten Pape
DcH Brædstrup og naboer har udtrykt skepsis over for en racerbane for fjernstyrede biler på Fredsbovej i Brædstrup. Det får idémanden Mads Christian Weidmann til at gå efter at etablere en bane i Horsens.

Brædstrup: Der bliver ikke nogen racerbane og klub for folk med interesse for fjernstyrede biler på Fredsbovej 20 i Brædstrup.

Det står klart, efter både naboer og hundeforeningen DcH i Brædstrup, som er nabo til det udvalgte jordstykke, er gået imod planerne.

Den store skepsis har gjort, at initiativtageren i stedet har valgt at satse på at åbne en bane og klub i Horsens.

- Der er ikke flere ledige grunde i Brædstrup, hvor det er muligt at lave en racerbane og klub, så derfor prøver jeg nu, om det kan lykkes i Horsens. Om det lykkes at få op i stå i år, tør jeg ikke sige, for det er lidt af en jungle at få fat i sådan en tilladelse, siger Mads Christian Weidmann.

Annonce

Der er ikke flere ledige grunde i Brædstrup, hvor det er muligt at lave en racerbane og klub, så derfor prøver jeg nu, om det kan lykkes i Horsens.

Mads Christian Weidmann, initiativtager

Frygter for hundes sikkerhed

Det var et tidligere bestyrelsesmedlem af DcH i Brædstrup, som gjorde initiativtageren opmærksom på den kommunale plads ved siden af den lokale hundeforening.

Den nuværende bestyrelse i DcH Brædstrup ser imidlertid ikke positivt på ideen om en racerbane, da bestyrelsen frygter for hundenes sikkerhed.

- Vores frygt er, at der er en hund, som løber ind på banen og bliver ramt af en fjernstyret racerbil. Med den fart, bilerne har på, kan hundene risikere at brække benet. Vi har ikke noget imod, at der kommer andre foreninger ved siden af os, men vi synes bare, der skal være en større samhørighed imellem os. Det synes vi ikke, at en hundeforening og en racerklub har, siger Kai Madsen, bestyrelsesmedlem i DcH Brædstrup.

Dårlig dialog

Initiativtageren er skuffet over, at det ikke er lykkedes at komme igennem med planen om en racerklub for byens unge i Brædstrup. Han føler, det har været svært at trænge igennem med ideen over for hundeforeningen og naboer.

- Jeg synes, jeg er blevet mødt med en manglende forståelse. Hvis man er bange for, at hundene løber ind på banen, er det bare et spørgsmål om at få bygget et tre meter højt hegn. Jeg var ude for at tale med en nabo, men han ville ikke engang snakke med mig. Han sagde bare nej. Derfor har jeg besluttet mig for, at jeg ikke vil prøve at etablere en bane og klub i Brædstrup mere, selvom jeg naturligvis er ærgerlig over det - ikke mindst for byens børn og unge, som ikke får mulighed for at dyrke sporten lokalt, siger Mads Christian Weidmann.

Formand André Rohwer (t.v) og bestyrelsesmedlem Kai Madsen i DcH Brædstrup frygter begge, at der kunne ske ulykker med hundene, hvis de fik en racerbane som nabo. Foto: Henrik Sandvad

Ærgerligt for byen

Initiativtageren mener generelt, at en klub og bane for fjernstyrede biler kunne have været et aktiv for Brædstrup, fordi han også havde planer om at holde stævner, hvor der ville komme tilrejsende til byen for at deltage.

- Det er rigtig ærgerligt, at Brædstrup går glip af det. Det ville ellers give lidt økonomi til byen, siger Mads Christian Weidmann.

Fjernstyrede racerbiler er også kendt for at larme, og det har måske også været en stopklods, tror initiativtageren. Han mener dog, at det ikke havde behøvet at være en barriere for at kunne slå sig ned ved siden af hundeforeningen.

- Vi kunne sagtens have tilpasset vores træninger efter hinanden, så vi ikke var der på samme tidspunkt, men det var man ikke interesseret i. Med hensyn til naboer, så larmer bilerne ikke mere end en græsslåmaskine, men sådan skulle det altså ikke være, siger Mads Christian Weidmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

DMI lover sol og sommer på første officielle sommerdag - men så kommer efterårsvejret

Annonce