Annonce
forside

Efter modeshow: Kortlæser-firma vil gerne høre fra kvinder, der har mistet penge

Det svenske firma iZettle hører gerne fra utilfredse handlende efter modeshowet i Skanderborg. Arkivfoto

Svenske Izettle siger, at fejlen med for store beløb, der blev trukket på dankort under modeshowet i Skanderborg, ikke ligger hos dem. Virksomheden er underlagt det svenske finanstilsyn.

Skanderborg: De kunder, der har købt tøj ved et modeshow i Skanderborg og fået trukket for mange penge, må meget gerne henvende sig til den svenske virksomhed iZettle.

- Vi råder kortindehaverne til at kontakte os. Vi vil gerne have, at alle, som handler med iZettle, får en god oplevelse og forsøger at hjælpe de ramte på de måder, vi kan, oplyser firmaets kommunikationschef Malena Heed.

Det svenske firma iZettle laver små kortlæsere til mobiltelefoner og apps, så en tjener f.eks. kan tage imod betaling ved kundernes bord. Desuden er iZettle et e-pengeinstitut, der er underlagt de svenske finansmyndigheder.

Flere kvinder har fortalt, at de betalte med kort i en kortlæser af mærket iZettle ved modeshowet i Skanderborg. En af dem købte to par sko til 800 kr., fik en kvittering, men fik trukket 10.000 kr. på kortet. Politiet har bekræftet, at der kommet fem anmeldelser om lignende tilfælde.

Flere kvinder har til avisen forklaret, at det var arrangøren af modeshowet, Medina Docaj, som stod i et outlet-butik og betjente dem personligt med kortlæseren.

Via sin advokat har hun oplyst til avisen, at hun forgæves har henvendt sig til iZettle for at få en redegørelse. Hun oplyser også, at sagen er meldt til politiet for det tilfælde, at der er sket noget kriminelt og ikke en undskyldelig fejl fra iZettles side.

Der er ikke sket en fejl hos os eller hos banken.

Malena Heed, kommunikationschef i iZettle

Ikke tale om teknisk fejl her

Izettle oplyser, at firmaet udbetaler pengene til den bankkonto, som brugeren har angivet i deres system. Af juridiske årsager kan iZettle ikke oplyse kontonummeret eller ejeren.

- Vi er i kontakt med forhandleren, politiet og den bank, hvor pengene er betalt. Og jeg kan bekræfte, at der ikke er sket nogen teknisk fejl hos os eller banken, skriver kommunikationschef Malene Heed i en mail til avisen.

Hvis man vil i kontakt med banken, fordi man har fået trukket for mange penge, kan man skrive til security@izettle.com.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forfatterkneb: Klimaministerens første tale

Læserbrev: "Ærede Folketing. Som minister for det nyoprettede klimaministerium vil jeg skitsere regeringens ambitiøse omstillingsplan for den næste valgperiode." Ministeren ser op fra sit manuskript og ned på de forsamlede parlamentarikere, hvoraf nogle ser direkte på ham. Andre følger med på deres telefon. "Regeringens sigte er klart: I løbet af de næste 10 år skal vi have opfyldt vores målsætning om en minimumsreduktion af CO2-udledningen på 70 pct. med en fremskrivning til 100 pct. i 2050." Han løfter blikket og ser op mod tilskuernes rækker. De er fyldte af unge og gamle mennesker, der alle følger hans munds bevægelser, som gjaldt det livet. Et stort åndeløst fokus i frit fald ned mod talerstolen og formanden, der piller ved sine negle. "Hvis vi skal nå i mål med regeringens ambitiøse klimaplan, så er der ingen tid..." Han ser igen op mod tilskuerpladserne. Nogle af de unge hænger ud over det fintskårne rækværk. Ældre, med deres furede ansigter, titter forsigtigt hen over de bøjede rygge. "... at spilde." Han mærker sin partiforkvindes bekymrede blik på sit ansigt. "Klimaforandringerne er det største problem, vi som civilisation står overfor..." Pludselig forsvinder teksten fra skærmen. Alle ordene, han har haft en rigtig forfatter til at skrive! Hans verden går i sort. Budskabet forsvinder mellem fingrene på ham. Han forsøger at huske ordene, som forfatteren skrev, men indfanges i stedet af en ung piges bekymrede blik. Hun smiler sørgmodigt til ham. "Men den grønne omstilling, klimaforandringerne, ressourceknapheden, den øgede ulighed kræver mere end jeg og min regering tør indrømme. Overfor os selv. Overfor vælgerne. Overfor de kommende generationer." Den unge pige ser alvorligt på ham. Hun smiler ikke længere. Men et lille nik med det smukke hoved får ham til at fortsætte: "Den nødvendige omstilling af vores samfund er langt mere gennemgribende, end vi nogensinde kommer til at formulere fra denne talerstol." En tåre. Solstrålers refleksion på pigens kind. "Der er ingen, der endnu har turdet italesætte den reelle opgave, vi står overfor! Og der er ingen i dette parlament, der nogensinde vil kunne fremsætte lovforslag omhandlende den revolution af vores værdier og kultur, som er nødvendig for at sikre de kommende generationer en bæredygtig planet at leve på. Ingen!" Uro. Pigens ansigt forsvinder i mængden. Klimaministeren spejder forgæves efter hende, før han med lange skridt løber mod den nærmeste dør og for altid forsvinder ud af det parlamentariske liv!

Annonce