Annonce
Horsens

Efter massive mængder regn: Landbruget indkalder til stormøde i Brædstrup

Landbruget er plaget af den seneste tids store vandmængder. Et aktuelt eksempel ses her. Lige nu står fire hektar af Anders Lunds marker under vand, og de er nærmest værdiløse for den økologiske landmand, der har i alt 70 hektar jord ved Åstruplund tæt på Brædstrup. Arkivfoto: Morten Pape
Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer inviterer til stormøde 29. februar på Hotel Pejsegården. Kommunerne og regeringen svigter deres ansvar i forhold til vores vandløb, mener formand Martin Merrild.

Brædstrup: Oven på den vådeste februar nogensinde står mange landmænds marker under vand. Afgrøder rådner, og gylletankene er fyldt op.

Det får nu Landbrug & Fødevarer og Danske Vandløb til at indkalde til et stormøde lørdag 29. februar fra klokken 13-16 på Hotel Pejsegården i Brædstrup.

Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, opfordrer i den ombæring kommuner og regering til at tage ansvar i forhold til de vandløb, der skal lede regnen væk fra landmændenes marker.

- Vejret kan vi aldrig være herre over, og store mængder vand er ikke fremmed. Men den manglende handling fra mange kommuner og regeringen i forhold til vores vandløb er et svigt af både husejere, diverse lodsejere samt mange landmænd. Der er behov for langt større handling fra kommunerne, så gennemstrømningen i vandløbene forbedres, og fra statens side har vi stærkt brug for en forbedret vandløbslov, siger han i en pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer.

Annonce

Efterlyser opbakning

Landbrug & Fødevarer håber på stor opbakning fra landmændene og andre interesserede til stormødet.

- Jeg håber, at mange landmænd og alle andre, der lider under vandmasserne, vil tilmelde sig sig for at vise, hvor udfordrede vi er, når kommuner og regeringen svigter ansvaret for vores vandløb. Landbruget er og vil gerne være en del af løsningen på klimaforandringerne, men det kræver også aktive myndigheder, som løfter deres del af ansvaret, siger Martin Merrild.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Danmark

Live: Topøkonom advarer mod at åbne økonomien for tidligt

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce