Annonce
Hedensted

Efter måneds hærgen bliver politiet involveret: Unge leger vandkamp ved gravsten og smider affald på kirkegården

Områdets omkring Hedensted Kirke har særligt den seneste måneds tid haft problemer med unge mennesker, der har opført sig utilstedeligt. Arkivfoto: Martin Ravn
Hedensted Kirke ser sig efter talrige problemer med en gruppe unge nu nødsaget til at søge hjælp hos politiet, mens også videoovervågning formentlig er på vej.

Hedensted: Tomme flasker og dåser, der bliver smidt lemfældigt mellem gravstenene.

Voldsomme vandkampe, der finder sted midt blandt sørgende efterladte.

Større bede af rhododendron, der med en komplet ligegyldighed bliver trampet til uigenkendelighed.

Annonce

Den seneste måneds tid har det desværre været en stadig større del af hverdagen hos Hedensted Kirke, hvor en gruppe af unge mennesker opført sig på en måde, der i bedste fald kan tituleres som utilstedelig.

Det forklarer kirkegårdsleder Jesper Goth, som i frustration nu har måtte trække en streg i sandet og involvere politiet i det, han selv vurderer, for længst er gået over grænsen.

- Problemet er eskaleret i takt med, at det er blevet varmt, og de unge i højere grad bruger bålhytten ved Hedensted Skole. Det betyder, at de også bevæger sig over på kirkegården med en manglende respekt for stedet og de følelser, de besøgende kommer med, siger Jesper Goth.

Politi og videoovervågning

Tilsyneladende har det nuværende problem ikke vokset sig til et bevidst hærværk, men nu er det alligevel meldt til politiet.

Skaderne på bedene er nemlig efterhånden vokset op i et mærkbart beløb, ligesom der går meget tid med ekstra oprydning efter de unges fester.


Det er måske ikke hærværk at lege ved gravsten, stable paller op midt i det hele eller trampe gennem beplantning. Men den manglende respekt for kirkegården skaber en voksende irritation, vi er nødt til at reagere på.

Jesper Goth, kirkegårdsleder, Hedensted Kirke


Kommunikationen med politiet er centreret omkring ønsket om øget tilstedeværelse. Ligeledes har man fået bekræftelse på lovligheden i at sætte videoovervågning på egne arealer, hvilket der nu bliver hentet priser på.

- Det er den eneste måde, vi kan få nogle billeder, så vi kan forelægge en erstatning. De har tydeligvis ikke respekt for os, men forhåbentlig har de det for politiet og bankkontoen, siger Jesper Goth.

SSP er også involveret, men derfra lyder det, at der er tale om en i forvejen kendt gruppering, det efter gentagne forsøg endnu ikke er lykkedes at komme til en fælles forståelse med.

Annonce

Begyndte med bålhytte

Selvom problemet er eskaleret på det seneste, er det langt fra første gang, de unges opførsel har haft mærkbar indflydelse på kirkegården.

I flere år er det ved sommertid blusset op, hvilket blandt andet har medført den konsekvens, at kirken ikke kan have sit offentlige toilet åbent i ydertimerne.

- Man forventer, at der altid er mulighed for at bruge et toilet ved landets kirkegårde. Men til stor irritation for både os, brugerne og eksempelvis hjemmeplejere, måtte vi låse af, fordi de konstant blev ødelagt af hærværk, siger Jesper Goth.

Synderen er han ikke i tvivl om. Alt tog sin begyndelse, da bålhytten ved Hedensted Skole kom. Den skal der naturligvis være plads til, lyder det, om end selvjustitsen blandt deltagerne er til at overse.

- Desværre kan de unge ikke holde sig til at sidde ved hytten og holde en stille og rolig fest. Jeg er helt med på, at vi andre også morede os som unge, og at det ikke altid foregik i ro og orden. Men den manglende respekt for offentlige arealer har taget overhånd, siger Jesper Goth.

I forlængelse af politiets indblanding, håber han på, at opråbet kan få forældre til at tage en snak med sine børn om, hvordan man gebærder sig på en kirkegård.


Vi påtaler det selv i dagtimerne, og SSP og politiet kommer også løbende forbi. Men de har ikke mandskab til at være der hele tiden, og så ligner det hurtigt en svinesti igen.

Jesper Goth, kirkegårdsleder, Hedensted Kirke


Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Horsens

Se videoen: Nu er Mary kommet til Horsens

Annonce