Annonce
Horsens

Efter måneder med afspærring, støj og forsinkelser: Nu er der endelig lys forude for bilister på trafikeret omfartsvej

Anlægsarbejdet på Schüttesvej ved Bygholm Sø har omfattet både en ny og bredere vej, dæmning og tunnel til gående og cyklister. Foto: Mads Dalegaard
Om knap to uger skulle der være fire spor klar til bilisterne på en 1,2 kilometer lang strækning af Schüttesvej, lover Horsens Kommunes trafikchef.

Horsens: Torsdag 14. oktober skulle det være ganske vist. Så skulle der være i alt fire spor at boltre sig på for bilisterne, der benytter Schüttesvej som omfartsvej rundt om Horsens.

Den normalt stærkt trafikerede vej har været under ombygning igennem mere end et år, og vejen har været spærret af flere omgange. Flere gange er den fulde genåbning blevet udsat.

Men nu er Horsens Kommune snart klar til at give grønt lys til at benytte alle fire spor, lover trafikchef Allan Lyng Hansen.

Annonce

- Vi forventer klart, at der fra 14. oktober vil være fire spor klar til bilisterne på Schüttesvej, fortæller han, der dog påpeger, at træerne desværre ikke vokser ind i himlen for de mange utålmodige pendlere, der benytter vejen dagligt.

- Vi kommer til at arbejde på arealerne uden om selve vejbanen i nogle uger endnu. Vi er simpelthen ikke færdige med cykelsti, gadelys, indkørslerne til naboerne og beplantning langs vejen endnu, og det bliver vi heller ikke færdige med inden 14. oktober. Men vi forventer klart, at Schüttesvej vil kunne holdes åben for biltrafik, mens vi arbejder langs vejen med de sidste ting, siger Allan Lyng Hansen, der regner med, at udenomsarealerne er helt færdige omkring årsskiftet.

Ramt af flere forsinkelser

Udvidelsen fra to til fire spor på Schüttesvej har været undervejs længe. Og sluttidspunktet er flere gange blevet rykket.

For at få projektet gjort færdigt nu har Horsens Kommune søgt og fået tilladelse til at arbejde i området også uden for almindelig arbejdstid i de kommende uger. Det er beboerne i området blevet orienteret om via et brev i e-boks.

Og netop det at arbejde uden for normal arbejdstid er noget, kommunen har ønsket. Men det er ikke noget, man bare kunne have gjort tidligere for at få arbejdet afsluttet, siger Allan Lyng Hansen.

- Det er ikke noget, man bare lige gør. Det kræver dispensation, men det er klart, at det er en fordel for os at kunne arbejde på andre tidspunkter, end der hvor der kører flest biler på vejen. Både af hensyn til fremkommeligheden og af hensyn til medarbejdernes sikkerhed, og så også fordi vi nu endelig kan få processen med at få vejen færdig speedet op, siger trafikchefen.

Annonce

Et komplekst arbejde

Arbejdet med at udvide Schüttesvej fra to til fire spor over en strækning på 1,2 kilometer har stået på i over et år.

Og det har været et komplekst stykke arbejde, fortæller Allan Lyng Hansen. Også mere komplekst, end kommunen havde forudset.

... det er klart, at det er en fordel for os at kunne arbejde på andre tidspunkter, end der hvor der kører flest biler på vejen.

- Det har bl.a. været et særdeles svært arbejde at få overblik over alle de ledninger, der ligger i jorden i området, og det har forsinket gravearbejdet, fortæller trafikchefen.

I forbindelse med vejudvidelsen er der bl.a. blevet bygget en ny sluse ved Bygholm Sø, som skal være med til at forhindre oversvømmelser i området. Kommunen har også etableret en tunnel til gående og cyklister under vejen. Tunnellen skal forbinde Bygholm Park med skovområdet ved Bygholm Sø. Derudover er der også lavet et omfattende kloakarbejde både på Schüttesvej, Lovbyvej og på andre veje i området.

Annonce
Odder For abonnenter

'Nybyggerne' øvede sig først på et sommerhus: Caroline og Reece går op i de mindste detaljer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Rytterkilden reddet fra lukning: Kom under afgørende grænse et år før tid

Horsens For abonnenter

Pest eller kolera for Kjeld i tuktuk: Bryd loven eller vær til gene for de andre på vejen

AC Horsens

Karakterbogen: Indskifterne markerede sig positivt i pointdeling, hvor AC-offensiven manglede den sidste skarphed

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Flere ferierejsende redder ikke rejsebranchens år

Kultur For abonnenter

Undskyld, men det handler altså om et neger-sangkor: Besøget var en sensation i Horsens

Kultur

Ny præst nær penthouse: Sogn køber luksus-lejlighed i Geiserne med storslået udsigt til Guds fri natur

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Kultur

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Horsens For abonnenter

Hjælp på vej til områder med parkeringskaos: Beboere byder licenser velkommen, men én ting bekymrer

AC Horsens

Kom med i maskinrummet: Sådan bruger AC Horsens data-analyse på egne spillere og på modstanderne

Annonce