Annonce
Hedensted

Efter lukkede genbrugspladser: To politikere overvejer at udlicitere opgaven

31. marts åbnede de kommunale genbrugspladser for borgerne fra kl. 8 til 18. Der har været en livlig trafik til pladserne. Arkivfoto: Morten Pape
Lars Poulsen (V) og Ove Kjærskov Nielsen (DF) vil have teknisk udvalg til at se på, om kommuen skal udlicitere genbrugspladser og vejvedligehold. - Det vil gøre os mindre sårbare, hvis der kommer endnu en nedlukning.

Hedensted: Selvom genbrugspladserne i Hedensted, Kalhave, Hornsyld og Juelsminde er åbne igen, og kommunens vejfolk er i gang med vejreparationer efter en pause på to uger, får nedlukningen et politisk efterspil.

Lars Poulsen (V) og Ove Kjærskov Nielsen (DF), begge medlemmer af teknisk udvalg, vil have udvalget til at diskutere, om man skal udlicitere flere af de kommunale opgaver fremover.

- Det er ikke, fordi kommunen løser opgaverne dårligt, overhovedet ikke, men vi kan se, at de private genbrugspladser holdt åbent, og at de private entreprenører fortsatte med at reparere veje, mens de kommunale lukkede. Derfor synes vi, at man skal kigge på, om flere opgaver skal udliciteres, så vi ikke er så sårbare, hvis man på et senere tidspunkt skal lukke ned igen, siger Lars Poulsen.

Lars Poulsen mener, byrådet skal se på, om det er bedre at udlicitere kommunale opgaver. Arkivfoto: Michael Svenningsen

24/7-ordning i gang igen

Han mener, at det var en overraktion at sende medarbejdere, der eksempelvis arbejder alene eller i små hold med vejreparation, hjem, ligesom han gerne havde set, at 24/7-ordningen på genbrugspladserne blev genindført med det samme.

- På den måde kan man sprede besøgstallet ud over hele døgnet.

- Der står jo medarbejdere ved pladserne for at sørge for, at der ikke kommer for mange ad gangen, og de kan jo ikke stå der døgnet rundt?

- Jeg mener godt, at folk kan finde ud af at vente og holde afstand uden personale. Vi kan jo også handle i butikkerne, uden det er et problem. Der må vi have tillid til folk, siger Lars Poulsen.

Samme holdning har Ove Kjærskov Nielsen:

- Det er meget formynderisk, at vi skal have mistillid til folk på den måde. Det foregår i fri luft, og folk står ikke specielt tæt på hinanden. Generelt er folk jo gode til at opføre sig ordentligt, siger han.

Over Kærskov Nielsen bakker Lars Poulsen op i at få diskuteret udlicitering af opgaver på næste møde.

- De 14 dage betyder måske ikke så meget, men hvis vi ser flere nedlukninger, og det ved vi jo ikke, om der kommer, kan det igen blive et problem. Derfor mener jeg, vi skal have en drøftelse af problemet, siger Lars Poulsen.

- Udliciteringer er ikke en af mine kæpheste, men det er et spørgsmål om forsyningssikkerhed, og at borgerne får mest muligt for pengene. Så er jeg sådan set ligeglad med, hvem der udfører opgaverne, siger Ove Kjærskov Nielsen.

Annonce

Flertal i udvalget

De to politikere samt Jeppe Mouritsen (V) havde emnet oppe at vende på teknisk udvalg i begyndelsen af april, men formand Lene Tingleff (V) og næstformand Steen Christensen (S) mente ikke, det var forsvarligt at åbne 24/7-ordningen.

- Da genåbning af genbrugspladserne kun var et orienteringspunkt, kunne vi ikke stemme om ordningen, selvom der var flertal for at genåbne den. Derfor bliver det nu et punkt på næste dagsorden, siger Lars Poulsen.

Det vides ikke, om 24/7-ordningen til den tid er genindført.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Kvik borger afslørede narkohandel

Horsens

Elever plantede 2000 træer til Horsens' nye bypark

Horsens For abonnenter

Intens stemning ved retten: Dømte for dødsvold ført væk i håndjern under tilråb fra vennerne

Annonce