Annonce
Erhverv

Efter konkurs for godt tre uger siden: Tøjkæde genopstår i Horsens, Odder og Brædstrup

Boutique Mary på hjørnet af Graven og Søndergade i Horsens åbner igen 1. maj. 10 af kædens 20 butikker genopstår efter en konkurs i selskabet bag 31. marts. Arkivfoto: Claus Skovholm
31. marts gik selskabet bag tøjkæden Boutique Mary konkurs. Fredag 1. maj genåbner 10 af 20 butikker i kæden - heraf altså tre i lokalområdet.
Annonce
Annonce

10 butikker genåbner ikke

Kædens 10 fynske og sjællandske butikker, der blev erhvervet kort tid, før handelslivet blev lukket ned, åbner til gengæld ikke igen.

- Vores plan var, at de 10 gode butikker skulle finansiere driften af de nye butikker, indtil de kom op at køre. Det tager typisk et år til halvandet, men den plan blev ødelagt, og derfor kunne vi ikke forsvare at fortsætte med det setup. Den helt store udfordring var usikkerheden: Hvornår kunne vi åbne igen? Hvordan ville kunderne reagere? Hvordan ville købelysten være? Og hvordan vil byerne se ud på den anden side af det her? Alle de ubekendte gjorde, at vi var nødt til at reagere, fortæller Mads Zink.

Han tilføjer, at kæden var inde i en positiv udvikling, men at ejerkredsen efter tre ugers lukning ikke så anden løsning end en konkurs og efterfølgende rekonstruktion.

- Vi har brugt den seneste måned på at afsøge mulighederne for en rekonstruktion. Vi syntes, vi havde for god en forretning til ikke at kæmpe for den og for at videreføre så mange butikker som muligt, siger Mads Zink.

Vi har brugt den seneste måned på at afsøge mulighederne for en rekonstruktion. Vi syntes, vi havde for god en forretning til ikke at kæmpe for den og for at videreføre så mange butikker som muligt.

Mads Zink

Annonce

Personal shopping

Når Boutique Mary genåbner, bliver det blandt andet med restriktioner i forhold til antallet af kunder i butikkerne, og derudover kaster kæden sig ud i et nyt område i form af "personal shopping".

- Vi åbner i starten af maj en webshop, hvor kunderne kan handle hjemmefra, men som noget nyt lancerer vi "personal shopping", hvor kunder kan booke en tid og komme ned i butikken, når der ikke er andre kunder til stede, og så få personlig hjælp af en ekspedient. Det er noget, vi har en lille smule erfaring med, og som er henvendt til kunder, som af den ene eller anden grund ikke er trygge ved at handle med alt for mange andre til stede, fortæller Mads Zink, der tilføjer, at der er flere nye initiativer i støbeskeen.

- En reetablering af vores samfund, som det var før, kommer ikke til at ske over natten. Det er dog vores fulde overbevisning, at danskerne - som resultat af corona - fremadrettet vil have særligt fokus på at handle lokalt og nationalt.

- Derfor er vi fortrøstningsfulde og vi glæder os til at komme i gang igen og få sat gang i noget liv i byerne. Den tætte relation til kunderne samt arrangementer som modeshows, venindeaftener, foredrag med mere har fra starten været en vigtig del af Mary's dna. Sådan skal det også fremad være, men aktiviteterne vil for en tid blive nedjusteret og tilpasset den aktuelle situation, siger Mads Zink.

Horsens: Boutique Mary, der ellers lukkede og slukkede 31. marts og blev et af de første lokale ofre for coronakrisen, genopstår i Horsens, Odder og Brædstrup.

Fredag 1. maj slår tøjkæden nemlig dørene op i 10 af de i alt 20 butikker, som kæden ellers lukkede som konsekvens af, at selskabet bag forretningerne havde indgivet konkursbegæring.

- Vi gik fra den ene dag til den anden til at have en omsætning på nul, fortæller Mads Zink, der er en af tre ejere af kæden, som sælger dametøj fra danske mærker og som åbnede sin første butik i 2016.

Kæden genåbner sine 10 jyske butikker. Foruden de tre lokale lokationer handler det om Vejle, Aabenraa, Bramming, Grindsted, Give, Vemb og Aars, og i alle byer åbnes i de samme lokaler som før lukningen. I Horsens er det på hjørnet af Søndergade og Graven, i Odder er det på adressen Rosensgade 30 og i Brædstrup på Søndergade 50.

I Horsens havde Boutique Mary kun otte måneder på bagen, inden den altså lukkede for godt tre uger siden. Lotte Andrup var butikschef fra november frem til lukningen.

Lotte Andrup blev butikschef i Boutique Mary i Horsens i november sidste år - cirka tre måneder efter åbningen. Arkivfoto: Marianne Husted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce