Annonce
Brædstrup

Efter kamp mod fugt og svamp: Bagermester er klar til åbning

Bagermester Erik Huusom regner med at åbne sit nye bageri på Bredgade i Brædstrup lige så snart, han har fået det ny personale på plads. Arkivfoto
Bagermester Erik Huusom har fået fødevarekontrollens tilladelse til at åbne bageri i Søndergade i Brædstrup, hvis han ikke benytter bageriets fugtige kælder. Erik Huusom er derfor gået i gang med at ansætte personale til sin nye bagerbutik.

Brædstrup: Efter en periode uden et bageri i Brædstrup er der snart igen mulighed for at købe frisk bagerbrød for byens borgere. Bagermester Erik Huusom har nemlig fået Fødevarestyrelsens tilladelse til at åbne sin nye bagerbutik på Bredgade 30, og han forventer at slå dørene op for første gang enten torsdag 19. september eller fredag 20. september.

- Vi har haft problemer med fugt og svamp i kælderen, og de problemer har vi egentlig stadig. Vi har dog fået fødevarekontrollens tilladelse til at benytte bageriet, hvis vi ikke bruger kælderen til lager. Vi har så i stedet fået sat nogle containere op, som vi kan bruge til opbevaring midlertidig. Det betyder, at vi kan åbne butikken, siger Erik Huusom.

Byens nye bagermester er derfor gået i gang med at ansætte personale, og når de brikker falder på plads, er butikken klar til at åbne.

- Jeg har fået fat i en bager og konditor. De starter mandag 16. september med at gå bageriet igennem og begynder at lave prøvebagninger, så vi er klar til åbningen. Det er dejligt, at vi endelig kan komme i gang, siger Erik Huusom.

Jeg har fået fat i en bager og konditor. De starter mandag 16. september med at gå bageriet igennem og begynder at lave prøvebagninger, så vi er klar til åbningen.

Bagermester Erik Huusom

Fugtsag ender i retten

Byens nye bagermester overtog 1. februar butikken på Bredgade 30, hvor Brædstrup Brødhus holdt til huse, og siden er både butik og bageriet blevet renoveret.

Oprindelig var det meningen, at bageriet skulle åbne i marts i år, men problemer med fugt og svamp i bageriets kælder har udsat åbningen flere gange. Også fordi problemet er endt i en retlig tvist med husets ejer.

- Jeg tilbød ejeren før sommerferien, at vi kunne slå halv skade med at få kælderen ordnet, men det afslog han. Derfor ender det spørgsmål nu i retten, siger Erik Huusom.

Skulderskade giver problemer

Den nye bagerbutik får navnet "Huusom's", og der bliver tale om en moderne form for bageri, hvor der også bliver café med salg af sandwich og smørrebrød. I begyndelsen bliver det begrænset, hvor meget den nye bagermester selv deltager i bageriet, da han netop har fået opereret sin skulder for en gammel arbejdsskade.

- Når man først har opereret sin skulder, bliver den aldrig helt den samme igen. Min læge har egentlig anbefalet mig at finde et andet arbejde. Nu prøver jeg at komme stille og roligt i gang, men går det ikke, risikerer jeg, at jeg er nødt til at afhænde butikken igen. Jeg håber selvfølgelig ikke, at det bliver aktuelt, siger Erik Huusom.

Brædstrup har stået uden bageri siden 15. juli, da Brædstrup Bageri lukkede, efter bagermester Ib Møller Jensen gik på pension.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce