Annonce
Brædstrup

Efter kø-kaos: Testcenter i Brædstrup udvider åbningstiden

Hurtigtestcentret ved det gamle rådhus i Brædstrup udvider allerede åbningstiderne fra fredag, da man kan komme forbi uden tidsbestilling fra klokken 14 til 19. Arkivfoto: Henrik C. Sandvad
Efter en torsdag med kø-kaos foran det midlertidige testcenter i Brædstrup, har Region Midtjylland på Horsens Kommunes opfordring udvidet åbningstiderne.

Brædstrup: Det midlertidige testcenter i Brædstrup udvider åbningstiden, så flere lokale kan blive testet i forbindelse med det nuværende smitteudbrud i byen.

Det har Region Midtjylland besluttet torsdag aften, oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Testcentret holder til i Brædstrup Borgercenter - det tidligere rådhus på Niels Wongesvej 8 - og her bliver åbningstiderne klokken 14 til 19 på hverdage og klokken 11 til 16 i weekenderne.

Åbningstiderne træder i kraft med det samme og gælder altså fra fredag 12. marts og indtil videre frem til udgangen af den kommende uge.

Det er Falck, der står for testcentret, som tilbyder hurtigtest uden tidsbestilling på forhånd. Det foregår via næsen, og så er svaret klar efter 15 minutter. Hvis man testes positiv, skal man gå i isolation, men også få foretaget en PCR-test for at få smitten bekræftet.

Annonce

Effektivt arbejde

Det midlertidige testcenter i Brædstrup blev oprettet 1. marts, og det er i de seneste dage kommet til sin ret efter et lokalt smitteudbrud, der startede på Brædstrup Skole. Fra lørdag til onsdag blev der konstateret 16 smittetilfælde hos elever og seks hos lærere.

Lokalsamfundet har vist stor interesse i at blive testet for at hjælpe med at inddæmme smitten, og torsdag eftermiddag var der kø-kaos foran testcentret, hvor mange valgte at vende snuden hjemad igen, da ventetiden var blevet for lang.

I den forbindelse fortalte fungerende borgmester i Horsens Kommune Andreas Boesen (S), at kommunen havde henvendt sig til regionen for at øge testkapaciteten. Han er glad for, at det nu er lykkes, fortæller han i pressemeddelelsen.

- Jeg vil gerne kvittere for, at regionen så hurtigt og effektiv har sørget for ekstra testkapacitet til Brædstrup. Det er ingen tvivl om, at jo flere, der bliver testet, jo hurtigere kan vi lave smitteopsporing og dermed få brudt smittekæderne. Det er vejen frem, når vi i fællesskab skal bekæmpe coronaen, siger Andreas Boesen.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at alle borgerne i området benytter testfaciliteterne og får taget en test.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce