Annonce
Brædstrup

Efter Horsens-eventyr er Lasse rykket hjem: Det er mere familiært her

Lasse Jakobsen er tilbage på fuld tid i Sportigan i Brædstrup, og det har givet mere tid til familien. Nu handler det om at holde et sortiment og et serviceniveau, som gør, at kunderne bruger den lokale sportsbutik og ikke søger udenbys, forklarer han. Foto: Henrik Sandvad
Efter fire år i Sportigan i Horsens er indehaver Lasse Jakobsen tilbage, hvor det hele startede for 13 år siden i Sportigan-butikken i Brædstrup. Gensynet med byen har skabt glæde og mere ro til familien.
Annonce

Brædstrup:- Jeg må indrømme, at jeg ind imellem godt kan gå og lede efter nogle ting. Så er der en mappe, der er flyttet. Koderne er blevet ændret, systemerne driller, eller nogle ting er blevet flyttet rundt på. Men jeg lærer nok at finde ud af alle tingene igen, siger Lasse Jakobsen med et grin.

Butiksindehaveren indrømmer gerne, at han endnu ikke er helt dus med alle detaljer i Sportigan-butikken på Bredgade i Brædstrup. Efter fire år, hvor han har haft hovedansvaret for at drive Sportigan på Søndergade i Horsens, er Lasse Jakobsen midt i juli vendt tilbage til sit "barn" i sportsbutikken i Brædstrup, som han selv og Erik Olesen startede for 13 år siden.

- Det er dejligt at være tilbage. Jeg føler mig mere hjemme her. Selvom jeg på mange måder er glad for de fire år i Horsens, hvor jeg lærte utrolig meget om at drive butik i en stor by med en hård konkurrence, nyder jeg bare at være tilbage.

- Det er mere familiært her, og jeg kender kunderne meget bedre, end jeg gjorde i Horsens, hvor mange af kunderne tit var ukendte for én. Her kan jeg spørge ind til kunderne, hvordan det går med det nye hus, børnene eller med deres nye hundehvalp. Man møder kunderne på en anden måde, og det kan jeg godt lide, siger Lasse Jakobsen.

Annonce

Byggerier giver flere kunder

Han synes generelt, at det er en stærkere by, han er kommet tilbage til. Brædstrup udvikler sig og vokser med nye boliger og flere tilflyttere, og det giver butiksindehaveren en tro på, at det nok skal være muligt at drive forretning i byen i fremtiden.

- Udviklingen gør, at der er et fornuftigt grundlag for at drive butik i mange år fremover i Brædstrup. Folk er gode til at støtte op lokalt, og mange kører også langvejs fra både fra Ejstrupholm og Nr. Snede for at handle i Brædstrup. De kombinerer tit tingene efter et besøg i en af byens dagligvarebutikker, hvorefter de tager ind i midtbyen og besøger os eller byens andre butikker, siger Lasse Jakobsen.


Jeg har tre børn derhjemme, og dem ville jeg gerne bruge mere tid på. Det har jeg fået nu. Det har samtidig givet mig den fordel, at jeg nu er hjemme på to minutter efter lukketid, så alt er bare nemmere.

Lasse Jakobsen, butiksindehaver Sportigan


Annonce

Flere handler lokalt i coronatid

Ligesom mange andre brancher har coronaen sat sit præg på året, og heller ikke Sportigan i Brædstrup er gået ram forbi. Butiksindehaveren er derfor spændt på, hvordan kunderne reagerer, når landet engang lukker helt op.

- Vores daglige omsætningstal i butikken har egentlig været gode nok. Det er mere på klubkontrakterne, hvor vi har tabt omsætning, fordi foreningerne var lukket ned. Nu forventer vi i stedet et travlt efterår, når foreningerne åbner, og de igen skal have nyt tøj eller sportsudstyr til deres klubber. Jeg tror til gengæld også, at coronaen har været en øjenåbner for folk, fordi de opdagede, at de skulle passe på det, de har. Folk har derfor været endnu bedre til at handle lokalt og støtte op mere end nogensinde før. Jeg håber jo så, at den tendens fortsætter også efter corona, siger Lasse Jakobsen.

Lasse Jakobsen nyder at være tilbage i vante omgivelser og ikke mindst tilbage til sine mange stamkunder, som trofast handlede i Sportigan, også selvom chefen var taget på eventyr i Horsens. Foto: Henrik Sandvad
Annonce

Gode klubaftaler

Sportigan i Brædstrup har i mange år haft klubaftaler med klubberne i de omkringliggende byer om at levere tøj og sportsudstyr. Sportigan har således aftaler med klubberne i Brædstrup, Nim, Voerladegård, Østbirk, Gedved, Rask Mølle, Aale, Tønning/Træden, Them og Bryrup, og dermed er der ifølge indehaveren nok af kundegrundlag for sportsbutikken.

-  Jeg har altid nydt at komme ud i klubberne, og det er også nogle klubaftaler, jeg har været med til at bygge op fra bunden. Derudover har jeg taget to klubaftaler fra Horsens med mig, Horsens KFUM og Atlética, som bliver serviceret fra Brædstrup fremover. Foreløbig tænker jeg at holde på det setup, og så må jeg se i fremtiden, hvad der skal ske. Sportigan skal jo gerne være den foretrukne sportsbutik, så folk ikke handle uden for byen, lyder det fra butiksindehaveren, som også glæder sig over, at personalet i Brædstrup har drevet butikken flot, mens han styrede Sportigan i Horsens.

Annonce

Lært meget i Horsens

Lasse Jakobsen valgte i 2016 at åbne Sportigan i Horsens sammen med Erik Olesen. Det var en mulighed for at prøve sig selv af i en større by med hårdere konkurrence, og han føler selv, at han er blevet mere robust efter at have prøvet kræfter med at drive butik i en by, hvor konkurrenterne er hurtige og dygtige.

- Jeg har lært rigtigt meget omkring vareplacering, prioritering af varer og i det hele taget det at drive butik. Man lærer også meget af, at man hele tiden skal være oppe på dupperne og reagere hurtigt, fordi konkurrencen er hård. Så jeg har prøvet mig selv af, og jeg har fået mange gode erfaringer med mig. Jeg føler også, at jeg er blevet mere rolig i jobbet, fordi jeg ved, at jeg nok skal nå målene, hvis bare man arbejder for det. Jeg tror, at det, at jeg har skulle tage mange vigtige beslutninger, har været med til at gøre mig stærk, siger Lasse Jakobsen.

Annonce

Nu gælder det Brædstrup

Han og Erik Olesen valgte imidlertid at lukke sportsbutikken i Horsens 30. juni, fordi lejekontakten stod og skulle forlænges for flere år. Samtidig ville Erik Olesen gerne gå på pension, og Lasse ønskede mere tid til familien.

- Jeg har tre børn derhjemme, og dem ville jeg gerne bruge mere tid på. Det har jeg fået nu. Det har samtidig givet mig den fordel, at jeg nu er hjemme på to minutter efter lukketid, så alt er bare nemmere. Så lige nu føles det som den helt rigtige beslutning. Det betyder ikke, at jeg er afskrækket fra nye eventyr og at prøve mig selv af, men lige nu er det her, jeg skal være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce