Annonce
Rejser

Efter halvt år med fyringer og mistede kunder: Nu sender Århus Charter udsolgte fly mod syden

I 2019 var Århus Charter nomineret til byens bedste service. Efter et turbulent halvår med fyringer forbereder Århus Charter sig nu igen på at sende danskere til Sydeuropa. Foto: Kim Haugaard 
Århus Charter har været sat på standby under corona-krisen. Nu øjner rejsebureauet igen en lysere fremtid og sender for første gang i et halvt år på fredag de første gæster til Sydeuropa.
Annonce

AARHUS: Det har ikke været nemt at være Århus Charter det seneste halve år.

Rejsebureauet lukkede i marts stort set alle aktiviteterne ned og blev nødt til at afskedige flere medarbejdere.

Nu er der dog kommet gang i hjulene igen, og fra på fredag sender Århus Charter igen fly mod Sydeuropa. Og flere af dem er ovenikøbet udsolgte.

Annonce

En hurtig omstilling

Efter nedlukningen af landet valgte Århus Charter meget hurtigt at omstille forretningen og fyre to af virksomhedens ni medarbejdere, der var ansat i salgsafdelingen. Det gjorde ondt på virksomheden, men var en nødvendig beslutning, fortæller bureauchef Henrik Jensen:

- Situationen var meget speciel, og vi måtte være mere omstillingsparate end nogensinde før. Verden var lukket fuldstændig ned, og vi havde dermed ingen omsætning samtidig med, at vi tilbagebetalte vores gæster de mange tusinde annullerede rejser. Derfor måtte vi desværre opsige to af vores medarbejdere.

Men nu kan Århus Charter igen se ind i en lysere fremtid. I den kommende weekend sender rejsebureauet nemlig fem charterfly mod henholdsvis Kreta, Cypern, Zakynthos, Rhodos og Sivota.

Normalt sendes der syv fly af sted, men rejsen til Mallorca og Tyrkiet er blevet aflyst på grund af corona-restriktioner.


Jeg tror, at danskerne har opbygget et feriebehov det sidste halve år, og den sidste uges tid har vi også oplevet en stigende efterspørgsel.

Henrik Jensen, bureauchef i Århus Charter


Og efter alt at dømme er danskerne igen klar til at rejse mod de sydeuropæiske Middelhavsøer.

Henrik Jensen oplyser nemlig over for Århus Stiftstidende, at alle rejserne i denne weekend er udsolgt på nær rejsen til Cypern.

Annonce

Fortrøstningsfulde

Henrik Jensen er mere fortrøstningsfuld end for to måneder siden. Han tror, at danskernes lyst til at komme ud at rejse igen er stor.

- Jeg tror, at danskerne har opbygget et feriebehov det sidste halve år, og den sidste uges tid har vi også oplevet en stigende efterspørgsel, fortæller han.

Han siger også, at Århus Charter de seneste år har opbygget en god likviditet, hvorfor virksomheden er godt polstret.

Annonce

Ikke flere fyringer

Vigtigst af alt regner Henrik Jensen ikke med, at rejsebureauet er nødsaget til at fyre flere medarbejdere:

- Det er ikke planen. Vi har været igennem den omgang, vi skulle, og dermed tilpasset organisationen.

Ifølge Henrik Jensen spiller det også en stor rolle, at uvisheden, der har præget rejsebranchen det seneste halve år, så småt er ved at fordufte. Og det sker i takt med, at værtslandene og rejsevejlederne er ivrige i at tiltrække danske turister

- De glæder sig helt vildt til, at turisterne kommer tilbage. Grækenland for eksempel har også været hårdt ramt, og de har brug for turisterne, siger han.

Århus Charter arrangerer de næste seks uger rejser til Kreta, Cypern, Zakynthos, Rhodos og Sivota - og Tyrkiet og Mallorca, hvis det kan lade sig gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce