Annonce
Horsens

Efter hård kritik fra region: SOS International skærper tilsynet med sine hurtigtest-steder

Forholdene ved de nye antigen- eller lynteststeder har ikke været optimale. Blandt andet er adgangsforholdene og hygiejnen blevet kritiseret. Men det skulle der være rettet op på nu. Foto: Annelene Petersen
Efter hård kritik fra Region Midtjylland af forholdene ved flere hurtigtest-steder i regionen vil SOS International, der siden mandag har haft opgaven med at teste midtjyder, nu skærpe tilsynet med teststederne.
Annonce

Region Midtjylland: De gør det i forvejen, men efter en regulær skideballe onsdag fra Region Midtjylland vil SOS International nu gennemføre endnu flere uanmeldte besøg på sine hurtigtest-steder.

Det sker ifølge en pressemeddelelse fra virksomheden for at sikre, at der er styr på alt lige fra hygiejne og værnemidler til adgangs- og arbejdsforhold.

En sikker og tryg testoplevelse har højeste prioritet for SOS International. Derfor kan medarbejdere på faste testlokationer og i de mobile enheder forvente uanmeldte besøg, hvor repræsentanter fra SOS International kontrollerer, om alt er, som det skal være, hedder det videre i pressemeddelelsen.

- På baggrund af kritik fra Region Midtjylland skærper vi nu vores tilsyn med teststeder og medarbejdere, siger SOS Internationals administrerende direktør, Niels Krag Printz.

Annonce

Alle uddannet

Alle medarbejdere har ifølge virksomheden gennemgået et uddannelsesforløb, hvor de er undervist i arbejdsprocesser og hygiejne. Disse er også beskrevet i skriftlige instrukser, som er udleveret til medarbejdere. Det understreges, at det også gælder medarbejdere hos SOS Internationals underleverandør, Medicals Nordic, som står for en stor del af testningen i det midtjyske.

Onsdagens skarpe kritik fra regionen gik også på, at samarbejdet mellem SOS International og kommunerne om brugen af mobile testenheder ligeledes lod en del tilbage at ønske. Blandt andet, at kommunerne ikke har kunnet regne med, at testbilerne kom som aftalt til de ønskede teststeder. Hertil skriver SOS International:

"Planlægningen af de mobile enheders udkørende opgaver har været udfordret af, at kontrakten mellem SOS International og regionerne blev underskrevet blot to dage før, opgaven trådte i kraft. Samtidig oplever SOS International, at kun en mindre del af det estimerede antal medarbejdere på de kommunale plejehjem møder op og lader sig teste."

Annonce

Nyt møde

Onsdagens møde, hvor repræsentanter fra SOS International måtte stå skoleret for regionens forhandlere, blev torsdag middag fulgt op af et nyt møde. Efter dette sagde vicedirektør Dorte Christensen, Indkøb og Medicoteknik, Region Midtjylland, blandt andet:

- Folkene fra SOS International startede allerede onsdag sidst på dagen med at kontrollere de forskellige teststeder. De har lovet at være færdige med første tilsynsrunde senest lørdag og en anden, opfølgende runde onsdag i næste uge. Og fremover vil der blive ført tilsyn med teststederne mindst én gang ugentligt.

Dorte Christensen fortæller videre, at hun allerede torsdag eftermiddag havde fået meldinger fra borgere om, at forholdene var blevet væsentligt bedre på flere teststeder.

Annonce

Har rettet op

Testningen varetages en del af stederne af SOS Internationals underleverandør Medicals Nordic, og her fortæller Sven-Eric Nilsson, der er ansvarlig for virksomhedens aktiviteter i Nord- og Midtjylland, at han har været rundt til alle stederne i Region Midtjylland.

- Jeg er enig i, at der har været ting, som skulle strammes op. Det gælder skiltning, adgangsforhold og mulighed for afspritning. Vi har naturligvis hørt alle kritikpunkterne, som vi tager meget alvorligt, og på samtlige teststeder er forholdene nu bragt i orden, siger Sven-Eric Nilsson.

Annonce

Mobile enheder

Ifølge Dorte Christensen har der også været problemer med samarbejdet kommunerne og SOS International imellem.

- Der er ikke blevet testet det antal borgere, vi havde forventet. Samarbejdet om planlægningen af de mobile testenheders ruter har ikke fungeret. Det arbejder vi nu på at få til at fungere. Tanken er, at der i hver kommune lægges 14 dages planer for, hvor testbilerne skal køre og hvornår, siger Dorte Christensen, som dog ikke vil lægge hele ansvaret for det lille antal test over på SOS International og Medicals Nordic.

- Der har heller ikke været det forventede antal borgere, som har ønsket at blive testet, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce