Annonce
Erhverv

Efter fusion: To bank-filialer i Horsens skal samles under ét tag

Efter en fusion vil der være dobbeltfunktioner, og så er det ledelsen opgave at træffe de nødvendige beslutninger, forklarer bankdirektør Jan Ulsø Madsen, som nu står i spidsen for at tilpasse organisationen. Foto: Ritzau Scanpix/Morten Stricker
Tirsdagens fyringer i den fusionerede Vestjysk Bank gik uden om Horsens. Men næste skridt bliver sammenlægning af filialer i de byer, hvor den fusionerede bank har to, siger direktøren.
Annonce

Horsens: To bankfilialer i Horsens er én for meget.

Det erkender Jan Ulsø Maden, administrerende bankdirektør for den fusionerede Vestjysk Bank. Derfor skal Vestjysk Bank på Grønlandsvej og filialen på Løvenørnsgade, som tidligere var Den Jyske Sparekasse, på sigt slås sammen på én af adresserne, oplyser han.

Tirsdag gennemførte banken 75 afskedigelser. Det var ifølge Jan Ulsø Madsen første skridt i en justering af organisationen som følge af de synergier, fusionen har givet mulighed for. Næste skridt bliver at se på en sammenlægning af filialer i de byer, hvor der er overlap af de fusionerede banker. Det gælder i Esbjerg, Viborg og Horsens, siger direktøren.


Vi forventer, at vi i løbet af foråret får én samlet bank i Horsens

Jan Ulsø Madsen, administrerende direktør


- Vi forventer, at vi i løbet af foråret får én samlet bank i Horsens. Det bliver på en af de to lokationer, hvor vi i dag har bank - sandsynligvis på Løvenørnsgade, hvor Den Jyske Sparekasse har haft adresse, men det er ikke endeligt besluttet endnu, siger Jan Ulsø Madsen.

Annonce

Ingen blev fyret i Horsens

Direktøren fortæller, at der i første omgang har været fokus på at tilpasse bemandingen, som er det område, hvor fusionens synergier giver størst gevinst.

- Vi lovede i november, da fusionsplanerne blev meldt ud, at gennemføre den del så hurtigt som overhovedet muligt og gerne inden udgangen af januar, siger han.

Fusionen blev godkendt på ekstraordinære generalforsamlinger i de to institutter 13. januar, og tirsdag blev medarbejderne orienteret om de nødvendige afskedigelser. En del blev klaret som frivillige fratrædelser, og ifølge Jan Ulsø Madsen er ingen fyresedler landet i Horsens.

- Ingen i Horsens er ramt af det, der er foregået i dag, siger han tirsdag eftermiddag til Horsens Folkeblad.

- Hvis der skal laves justeringer i Horsens, er det noget, vi venter med til sammenlægningen, tilføjer han.

Annonce

20 i dag og måske 20 i fremtiden

I dag er der i alt cirka 20 ansatte i de to Horsens-filialer.

Og selv om de kan se frem til at komme under samme tag, betyder det ikke nødvendigvis, at der skal være færre ansatte i den sammenlagte filial, understreger direktøren.

- Vi er lige nu ved at køre de to porteføljer sammen, så det er lidt for tidligt at sige, men jeg formoder og forventer, at vi fortsat skal være omkring 20 i Horsens, siger han.

Efter fratrædelsesrunden vil der være 660 ansatte i den fusionerede Vestjysk Bank.

Den Jyske Sparekasse i Horsens hedder nu Vestjysk Bank. Snart skiftes skiltene, og i løbet af foråret skal byens to afdelinger af Vestjysk Bank flytte sammen - måske her på Løvenørnsgade, oplyser bankdirektøren. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Se videoen: Skarpheden manglede - AC Horsens satsede men måtte nøjes med 0-0 mod VB

Horsens

Nyt testcenter på vej: Om få dage kan man få lavet en kviktest i Brædstrup

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce