Annonce
Østjylland

Efter festen: Bliv testet og tag hensyn

Hans Petersen, journalist Foto: Axel Schütt
Annonce

Sjældent har der været så stille efter at et mål er scoret for øjnene af flere end 8.000 tilskuere, som da Brøndbys Jesper Lindstrøm søndag aften lagde bolden ind bag William Eskelinen i AGF's mål. Det var tæt på, at man kunne høre en knappenål falde til jorden.

Men det ændrede sig.

Festen var for et minuts tid faldet helt ned. Nederlaget blev en kendsgerning, men sejren var der stadig i form af de bronzemedaljer, som AGF'erne hentede for første gang i 23 år.

Stemningen på århusianske Ceres Park var intens og festlig. Bagefter fortsatte det. Den store gruppe af glade AGF-tilhængere fandt nemt et andet sted end de fem hotspots, det var blevet forbudt at samles på. På Rådhuspladsen blev der ikke taget hensyn til kravene om hverken deltagertal, at holde afstand eller bruge håndsprit.

Det ville have været halsløs gerning for politiet at gribe håndfast ind. I stedet gjorde politifolkene området større ved at standse trafikken.


Festglade fodboldfolk er ikke alene om ikke at overholde reglerne. Ved mange attraktioner i sommerlandet står og går folk tæt på hinanden.


Festglade fodboldfolk er ikke alene om ikke at overholde reglerne. Ved mange attraktioner i sommerlandet står og går folk tæt på hinanden.

Vi skal være glade for, at vi har så få smittede til at bringe smitte videre. Men de daglige smittetal fra Statens Seruminstitut stiger. Vi er nødt til alle at være mere hensynsfulde. Hold afstand. Vask hænderne og sprit dem af. Råb ikke ind i hovederne på hinanden i begejstring.

Efter at landet er åbnet, er vi sluppet for irriterende restriktioner, for eksempel at gå med mundbind, når vi skal ud. Sådan skal det fortsat være.

Ledende overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital, Lars Østergaard, foreslår deltagerne i fodboldfesten at blive testet på torsdag - fire dage efter festen. Gør det og bliv inde, hvis du er smittet.

Lad være med at samles i større forsamlinger - heller ikke, når AGF har spillet på onsdag mod OB om europæisk kvalifikation.

Det gælder ikke kun de, der går til fodbold. Selv om hospitaler og systemet er klar til en anden bølge, skal vi tage hensyn til risikogruppen, og vi vil ikke have stramme regler som i foråret.

Ved mange attraktioner i sommerlandet står og går folk tæt på hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Horsens-lager i højeste gear: Her ekspederes millioner af mundbind

Annonce