Annonce
Hedensted

Efter fem måneders ufrivilligt stop: Lejlighedsbyggeri går igang igen

Den ene af blokkene på Strandvejen er allerede taget i brug, men den anden har været så dårligt bygget, at renoveringen har stået stille i næste fem måneder. Foto: Elisabet D. Hyttel
Ombygningen af 24 lejligheder på Strandvejen i Juelsminde kan efter fem måneders ufrivillig pause gå i gang igen. En kappe af stål bliver lagt uden om bygningen, så væggene kan holde til en ekstra etage.
Annonce

Juelsminde: I næsten fem måneder har lejlighedsblokken på Strandvejen i Juelsminde stået øde hen. Ombygningen til 24 moderne lejligheder med havudsigt var ellers i fuld gang, da Juelsmindehalvøens Andelsboligforening i marts fandt ud af, at der var noget galt.

Blokken, som er bygget i 1960'erne, har nemlig så dårlige mursten og mørtel, at væggene ikke kan bære den ekstra etage, som skal bygges ovenpå.

Men i næste uge går håndværkere igen i gang, fortæller direktør i andelsboligforeningen Henrik Alleslev.

Der er ærgerligt, at byggeriet har ligget stille i de gode måneder, men vi kunne ikke have forudset problemerne.

Henrik Alleslev, direktør, Juelsminde Halvøens Andelsboligselskab

Annonce

Kappe om væggene

- Vi har fundet en løsning, så der bliver lagt en kappe uden på væggene. Det bliver en kombination af stål og beton, der sikrer, at murene kan holde til den ekstra etage, forklarer Henrik Alleslev.

Det vil stabilisere bygningen, men samtidig gøre projektet dyrere. Hvor meget vides endnu ikke.

- Vi har fået godkendt det af Landsbyggefonden, og vi skal fastholde den husleje, der tidligere er meldt ud, og det vil Landsbyggefonden gerne hjælpe med, understreger Henrik Alleslev, der endnu ikke ved, hvordan det endelige regnestykke kommer til at se ud.

Han glæder sig blot over, at håndværkerne kan komme i gang igen, i første omgang med alt det indvendige arbejde.

Annonce

Forventede ikke problemer

- Der er to grunde til, at vi ikke bare væltede bygningen og begyndte forfra. For det første var der lavet meget el og vvs-arbejde allerede, og for det andet ville det forsinke byggeriet endnu mere, forklarer Henrik Alleslev.

I øjeblikket er 21 beboere fra blokkene på Strandvejen genhuset, men hvornår, de kan flytte ind, vides ikke. Henrik Alleslev fortæller, at man håber at have en plan klar i løbet af en måneds tid, som hurtigst muligt vil blive meldt ud til beboerne.

Den første af de to blokke på Strandvejen er allerede færdigombygget og taget i brug. Det var den ældste af de to blokke, så derfor forventede andelsboligselskabet ikke, at der ville være problemer med den nyere blok, men det var der.

- Vi har taget alle de forholdsregler, vi skulle, så der er ikke noget, vi kunne have gjort for at forudse problemerne, siger Henrik Alleslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce