Annonce
Horsens

Efter fejl på pumpestation: Hop bare i vandet ved Husodde

Godt nyt til vinterbadere: Vandkvaliteten er fin ved Husodde. Arkivfoto
Vandkvaliteten ved Husodde er blevet tjekket, og den er helt fin trods urenset spildevand i fjorden i sidste uge.

Stensballe: Badevandet ser rigtig fint ud, og skiltet med "badning frarådes" er taget ned igen.

Det oplyser civilingeniør ved Horsens Kommune Kirsten Linå Jensen.

Prøven af badevandet ved Husodde Strand blev taget i onsdags, efter en pumpestation ved Nørrestrand var gået i stykker og var ude af drift fra mandag til tirsdag formiddag. Det betød, at der strømmede urenset spildevand ud i Nørrestrand og videre ud i fjorden. Heldigvis meget fortyndet ved hjælp af den store regnmængde.

Det fik Horsens Kommune til at sætte skiltet op, som frarådede badning ved Husodde Strand, mens en vandprøve blev undersøgt nærmere.

Mandag kom resultatet af prøven. Det viste, at der ikke er noget galt med vandkvaliteten, hvorefter skiltet blev fjernet.

Nu handler det nok mere om vandtemperaturen i forhold til, om man kaster sig i bølgen blå.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ønskebørn-ejer om nethandel: Jeg er udfordret og bekymret - men som detailhandel bør vi ikke være sure

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Nyheder

Ejeren af den genfundne 12 uger gamle hundehvalp Nala: Jeg er så taknemlig og glad for at være i live

Annonce