Annonce
Horsens

Efter fejl på pumpestation: Hop bare i vandet ved Husodde

Godt nyt til vinterbadere: Vandkvaliteten er fin ved Husodde. Arkivfoto
Vandkvaliteten ved Husodde er blevet tjekket, og den er helt fin trods urenset spildevand i fjorden i sidste uge.

Stensballe: Badevandet ser rigtig fint ud, og skiltet med "badning frarådes" er taget ned igen.

Det oplyser civilingeniør ved Horsens Kommune Kirsten Linå Jensen.

Prøven af badevandet ved Husodde Strand blev taget i onsdags, efter en pumpestation ved Nørrestrand var gået i stykker og var ude af drift fra mandag til tirsdag formiddag. Det betød, at der strømmede urenset spildevand ud i Nørrestrand og videre ud i fjorden. Heldigvis meget fortyndet ved hjælp af den store regnmængde.

Det fik Horsens Kommune til at sætte skiltet op, som frarådede badning ved Husodde Strand, mens en vandprøve blev undersøgt nærmere.

Mandag kom resultatet af prøven. Det viste, at der ikke er noget galt med vandkvaliteten, hvorefter skiltet blev fjernet.

Nu handler det nok mere om vandtemperaturen i forhold til, om man kaster sig i bølgen blå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Bygholm Sø klarede weekendens store mængder regn: Vi har været meget spændte

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce