Annonce
Horsens

Efter første dosis fra AstraZeneca: Yasmeen kunne godt finde på at få anden dosis hos lægen

Yasmeen Hollesen føler et samfundsansvar i forhold til at blive vaccineret og er glad for, at hun trods alt er delvist dækket ind af den første dosis, hun har fået af vaccinen fra AstraZeneca. Foto: Mette Graugaard
Sundhedsstyrelsen har tage vaccinen fra AstraZeneca ud af vaccineprogrammet. Nu foreslås det, at man kan få anden dosis hos sine egen læge.

Horsens: Yasmeen Hollesen, der arbejder som specialvejleder i Horsens Kommune, fik den første dosis af vaccinen mod covid-19 fra AstraZeneca midt i februar og skulle have sit andet stik 15. marts. Sådan gik det som bekendt ikke. Nu er vaccinen taget ud af det danske vaccinationsprogram, efter den har forårsaget flere tilfælde af blodpropper.

Situationen ærgrer Yasmeen Hollesen, som fik vaccinen på grund af arbejdet, hvor hun besøger voksne udviklingshæmmede i deres hjem. De færreste, hun besøger, er blevet vaccineret.

Risikoen er så lille

- Jeg har ikke været nervøs for at blive vaccineret og reagerede heller ikke på at få den første dosis. Risikoen for at få en blodprop er stadig så lille, og man kan også få blodpropper af så meget andet.

Forslaget om, at man skal kunne vælge at få anden dosis hos sin praktiserende læge, er hun meget positiv overfor.

- Jeg har diabetes og vil lige rådføre mig med lægen om det. Hvis lægen siger god for det, og det bliver muligt, kunne jeg godt finde på at få anden dosis hos lægen.

Annonce

Vil bare gerne vaccineres

Yasmeen Hollesen er tillidsrepræsentant for de omkring 55 kommunalt ansatte socialpædagoger i Horsens Kommune. Der er blevet snakket en del om AstraZeneca, og hun har lyttet til forskellige holdninger til vaccinen, som godt 140.000 danskere har fået den første dosis af.

Mens muligheden for at få anden dosis hos egen læge kun er et forslag, er der til gengæld vished for, at alle, der har fået første stik med AstraZeneca, vil blive tilbudt en anden vaccine, men det er stadig uvist hvordan og hvornår, det vil foregå.

- Egentlig har jeg ikke selv tænkt så meget over at få vaccinen eller bekymret mig over det. Jeg vil bare gerne være vaccineret. Primært i forhold til mit arbejde, for det er ikke alle borgere, der har nemt ved at holde afstand. Nu skal vi bruge mundbind, når vi er hjemme hos borgerne, og så er det svært at aflæse ansigtsudtryk, selv om mange har brug for at kunne det, siger Yasmeen Hollesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce