Annonce
Erhverv

Efter exit-ballade: Nu er nyt formandskab valgt på fredeligt business-møde

Formand Bo Ulsøe (t.h.) og direktør Anders Killmann Petersen bød velkommen til årsmødet og generalforsamlingen på Pejsegården - her til Velux-direktør Kristian Ekknud Justesen, der senere blev valgt ind i bestyrelsen. Foto: Morten Pape

Der var ingen spørgsmål til hverken beretning eller ballade, da Business Horsens tirsdag holdt generalforsamling og gjorde status på året, der gik.

Horsens: 2018 har stået i forandringernes tegn for Business Horsens. Sådan indledte formand Bo Ulsøe, da han på tirsdagens generalforsamling aflagde bestyrelsens beretning for året, der gik.

Foreningens generalforsamling blev holdt på Pejsegården i Brædstrup, og ca. 200 medlemmer fra lokale virksomheder og detailhandel lyttede med, da Bo Ulsøe gjorde status:

- Vi fik ny direktør 1. januar 2018, der blev på nationalt plan vedtaget en erhvervsfremmelov, som betyder usikkerhed om Business Horsens fremadrettede opgaver, og vi sluttede året af med at få en ny formand og næstformand efter uoverensstemmelse i bestyrelsen.

Uoverensstemmelserne, der førte til, at tidligere formand Finn Pedersen og næstformand Peter Otto Nielsen trak sig fra posterne, gik på fordelingen af roller og retning mellem formanden og direktøren, forklarede Bo Ulsøe, der tiltrådte som midlertidig formand efter Finn Pedersens exit. Efter tirsdagens generalforsamling blev han genvalgt til posten.

Inden da takkede han i sin beretning Finn Pedersen og Peter Otto Nielsen for deres indsats gennem årene.

Bestyrelsen

Business Horsens ledes af en bestyrelse på 13 personer.Otte vælges på generalforsamlingen for to år ad gangen, mens fire udpeges for et år ad gangen - to udpeges af detailhandelsudvalget, ét af LO Horsens-Hedensted, og ét af DI Horsens. Dertil kommer Horsens Kommunes til enhver tid siddende borgmester.

Bestyrelsen består nu af:Bo Ulsøe, direktør og indehaver af Blunico, formandMette Frost, indehaver af Femina Lingeri, næstformand

Henning barsøe, afdelingsdirektør i Jyske Bank Horsens

Jeannette Refstrup, partner af Strup & Strup KommunikationNiels Veleur, direktør i H.J. ValeurLars Tygesen, indehaver af EDC Erhverv Ejendoms CentretJesper Grubbe Møller, tømrermester Tømrerfirmaet HorsensPreben Borregaard, bestyrelsesformand for DKI LogisticsAnnette Hviid, indehaver af Hviid, næstformand i detailhandelsudvalgetJohannes Saugbjerg, adm. direktør for Vola, udpeget af DI HorsensHans A. Sørensen, lokalformand for 3F, udpeget af LO HorsensPeter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune

Mette Frost, Femina Lingeri, er ny formand for detailhandelsudvalget og dermed næstformand i bestyrelsen. Foto: Morten Pape

Godkendt med klapsalve

Finn Pedersen og Peter Otto Nielsen fortalte i december til Horsens Folkeblad om baggrunden for deres exit, og i den forbindelse berettede de blandt andet om samarbejdsproblemer med erhvervdirektør Anders Killmann Petersen og om et uordentligt forløb, hvor Finn Pedersen blev mødt af mistillid og mundkurv.

Det var efterfølgende sparsomt med kommentarer fra den resterende business-bestyrelse.

- Det er ikke noget, jeg ønsker at diskutere i pressen, men hvis medlemmerne ønsker det, kan bestyrelsen forklare sig på den snarlige generalforsamling, lød det dengang fra et af bestyrelsesmedlemmerne, tømrermester Jesper Grubbe Møller.

Det ønskede medlemmerne tilsyneladende ikke. Dirigent Poul Erik Andersen blev kun mødt af tavshed, da han spurgte salen, om der var spørgsmål til bestyrelsens beretning, og den blev hurtigt godkendt med en klapsalve.

Der blev fredeligt stemt for at godkende valg til beretning, regnskab og valg til bestyrelse og udvalg. Foto: Morten Pape
Annonce

Velux-direktør er ny i bestyrelsen

Fredeligt var det også, da der efterfølgende var valg til bestyrelsen og detailhandelsudvalget.

Det tidligere formandskab efterlod sig to pladser, og desuden blev der en ledig stol i detailhandelsudvalget, da Vagn Christensen, Vagns Radio/Bang & Olufsen Horsens, i forbindelse med generalforsamingen, hvor han i år var på valg, valgte at takke af efter adskillige år på posten.

De tre ledige pladser passede til antallet af nyopstillede, og dermed blev fik de 116 stemmeberettigede ikke brug for stemmesedlerne.

Ny i bestyrelsen er Kristian Ekknud Justesen, der er fabriksdirektør for Velux' produktionsselskaber i henholdsvis Østbirk og Brædstrup.

I detailhandelsudvalgt blev to nye medlemmer hilst velkommen. Det gældre Anne-Mette Søe Paulsen, Eventyrsport, og Nikolaj West Andersen, Jack & Jones.

Desuden blev Preben Borregaard, DKI Logistics, Niels Valeur, VS Automatic, og Bo Ulsøe, Blunico, genvalgt til deres poster i bestyrelsen, og i detailhandelsudvalget var der genvalg til Annette Hviid, Butik Hviid, og Martin le Fevre, Hansen/Nissen.

Pejsegården i Brædstrup lagde i år rammer til generalforsamlingen. Foto: Morten Pape
Annonce

Nyt formandskab

I løbet af en kort pause trak bestyrelse og udvalg sig tilbage for at konstituere sig.

Inden Horsens-borgmester Peter Sørensen (S) gav den lokale erhvervsudvikling et par ord med på vejen, kunne dirigenten præsentere det ny formandskab.

- Bo Ulsøe fortsætter som formand for bestyrelsen, og Mette Frost (indehaver af Femina Lingeri, red.) er valgt som formand for detailhandelsudvalget, sagde han.

Annette Hviid, Butik Hviid, blev valgt som næstformand. Den post havde hun også, indtil hun i december trådte til som midlertidig formand frem til generalforsamlingen.

Både formand og næstformand fra detailhandelsudvalget træder ifølge vedtægterne også ind i bestyrelsen, og formanden Mette Frost bliver næstformand i bestyrelsen.

Formand Bo Ulsøe takkede slutteligt for valget og lykønskede samtidig Mette Frost med valget.

- Jeg glæder mig til at samarbejde, og i bestyrelsen glæder vi os nu til at se fremad og tage fat i nye udfordringer, sagde han.

Der blev fredeligt stemt for at godkende valg til beretning, regnskab og valg til bestyrelse og udvalg. Foto: Morten Pape.
Der var 221 tilmeldte til generalforsamlingen, som blev holdt på Pejsegården i Brædstrup. Foto: Morten Pape
Annette Hviid fortsætter som næstformand i detailhandelsudvalget. Foto: Morten Pape
Der var 221 tilmeldte til generalforsamlingen, som blev holdt på Pejsegården i Brædstrup. Foto: Morten Pape
Anders Killmann Petersen har nu været erhvervsdirektør i Business Horsens i godt et år. På generalforsamlingen fortalte han om planer med et nyt teknologisk testcenter i Horsens. Foto: Morten Pape
Der blev fredeligt stemt for at godkende valg til beretning, regnskab og valg til bestyrelse og udvalg. Foto: Morten Pape
Velux-direktør Kristian Ekknud Justesen er ny i bestyrelsen. Foto: Morten Pape
Radiohandler Vagn Christensen takkede af i detailhandelsudvalget, men det betyder ikke, at han er ved at trække sig tilbage fra sin forretning, understregede han. Foto: Morten Pape
Horsens' borgmester Peter Sørensen (S) fik også taletid. Foto: Morten Pape
Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce