Annonce
Hedensted

Efter et års pause: Gademusik-festival gør klar til 2020

Uldum Gademusik Festival vender tilbage i 2020. Arkivfoto: Morten Pape
Uldum Gademusik Festival har fået ny bestyrelse efter formand og stifter Flemming Sønderups død. Nu arbejdes der på højtryk på at genskabe den årlige gademusik-festival i Uldum.
Annonce

Uldum: Det bliver nok ikke helt som det plejer, men Uldum Gademusik Festival kommer efter et års pause igen næste år. Nærmere bestemt 4. juli 2020.

Sådan lyder det glade budskab fra den nyvalgte formand for bestyrelsen bag festivalen, Dennis Refsgaard.

Han var for knap et år siden med til at træffe beslutningen om at aflyse Uldum Gademusik Festival i 2019, da festivalens formand og stifter Flemming Sønderup var alvorlig syg. Han døde i slutningen af juni måned, få uger inden festivalen skulle have fundet sted.

Nu er en nysammensat bestyrelse dog klar til at forsætte den mangeårige tradition med en hel dag, hvor Uldums hovedgade bliver lukket af i musikkens, gøgleriets og mangfoldighedens tegn. Generalforsamlingen blev holdt i denne uge, uden andre fremmødte end bestyrelsen selv, hvilket dog ikke er usædvanligt.

- Men vi har fået to nye bestyrelsesmedlemmer, Eva Friis Lauritsen og Morten Andersen, der sammen med et fhv. bestyrelsesmedlem, Finn Kobberholm, har påtaget sig opgaven med at stå for musikken. De er allerede i gang med at planlægge musikprogrammet og har bl.a. lavet et opslag, hvor de søger efter musikere. Vi er vant til, at flere af vores musikere vender tilbage år efter år. Det forventer vi, de vil gøre igen, men vi er selvfølgelig også interesserede i nye talenter med hjerte for god musik, lyder det fra Dennis Refsgaard.

Annonce

Færre scener

Han har siddet i bestyrelsen i otte år og har hidtil stået for marketing, men har altså nu påtaget sig rollen som formand. Bestyrelsen består desuden af Else Mogensen, Jane Thomsen, Kim Hansen, Jens Møller Jørgensen, Uffe Møller, Eva Friis Lauritsen og Morten Andersen. Jakob Kobberholm valgte at træde ud, da han er flyttet til Norge.

- Nu skal vi have fordelt opgaverne og vil også arbejde på at optimere vores planlægning. Det ligger dog allerede fast, at vi vil skære ned på antallet af scener fra 17 til ca. ni, og vi vil også ryste posen lidt i forhold til musikvalget, så vi kan nået bredere publikum, lyder det fra Dennis Refsgaard.

Sammen med den øvrige bestyrelse inviterer han 8. november til en "Husk os nu"-fest i Uldum Forsamlingshus med underholdning ved Martin Jønsson, hvor bestyrelsen håber på flere input til, hvordan gademusik-festivalen kan afvikles fremover.

Uldum Gademusik Festival har omkring 3000 besøgende og ca. 1000 kunstnere og gøglere fra ind- og udland som optrædende. Siden 1996 er festivalen på nær i 2019 blevet afviklet hvert år den første lørdag i juli måned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce