Annonce
Brædstrup

Efter et års forsinkelse: Skole indvier ny legeplads, som også er til læring

Selvom regnen kom væltende, da skolens nye legeplads skulle indvies, nåede de fleste af børnene lige at teste de nye legeredskaber af. Foto: Henrik Sandvad
Med et års forsinkelse kunne skolelederen for Brædstrup Skole onsdag i silende regn indvie skolens nye legeplads. Dermed er der skabt bedre rum for både leg og læring for skolens cirka 600 elever.

Brædstrup: Både leg og læring har fået bedre kår på Brædstrup Skole, efter skoleleder Rikke Meldhede onsdag eftermiddag klippede snoren til skolens nye legeplads.

Dermed blev der åbnet for, at skolens cirka 600 elever kunne indtage et nyt stort udeareal, som både indeholder masser af muligheder for leg og mange siddepladser til undervisning i det fri.

Legepladsen på Brædstrup Skole har i de seneste to år været igennem en større renovering. I foråret 2018 kunne elever og lærere indvie første etape af det store projekt, da området omkring amfi-scenen fik et løft med klatrevæg rutsjebane, grønne områder og siddepladser.

Annonce

Vi har været meget trængt på udearealer, så det åbner op for nogle andre mulighed for bevægelse. Derudover er pladsen også indrettet til, at vi kan tage børnene med ud i undervisningen, så det håber vi på, at vi får stor glæde af fremover.

Rikke Meldhede, skoleleder Brædstrup Skole

Et år forsinket

På den nye legeplads, som ligger umiddelbart op ad amfi-området og imellem udskolingen og mellemtrinnet på Brædstrup Skole, er der alt, hvad et stort legebarn kan ønske sig. Der er både gynger, parkour-stativ, basketball, klatrevæg og en bevægelsessti til løb, rulleskøjter eller andet.

- Det har virkelig været tiltrængt, så vi er glade for, at vi nu endelig kan åbne legepladsen for eleverne. Det har været en lang proces, og projektet er blevet sat i bero i flere omgange på grund af problemer med kloakering. Det har så skubbet til nogle andre ting i projektet, så vi blev cirka et år forsinket i alt. Men nu er det her, og det er vi alle glade for, sagde skoleleder Rikke Meldhede efter indvielsen, som foregik i silende regn.

Plads til leg og læring

Selvom største del af den syv millioner kroner dyre renovering ligger under jorden i form af nye kloakrør og sikring mod oversvømmelse, er det legearealet over jorden, der i fremtiden vil give skolen og eleverne nye muligheder i fremtiden.

- Vi har været meget trængt på udearealer, så det åbner op for nogle andre muligheder for bevægelse. Derudover er pladsen indrettet til, at vi kan tage børnene med ud i undervisningen, så det håber vi på, at vi får stor glæde af, sagde Rikke Meldhede.

Den nye legeplads er i området mellem udskolingen og mellemtrinnet, og de store elever virkede også til at være tilfredse med de nye gynger. Foto: Henrik Sandvad

Klatrevæg for sponsorpenge

Brædstrup Skole, skolebestyrelse og eleverne har selv været med til at finansiere cirka 250.000 kroner i det cirka syv millioner kroner dyre projekt. De 200.000 kroner har skolen selv finansieret, mens eleverne sidste år lykkedes at samle 50.000 kroner i forbindelse med en sponsor- idrætsdag. Oprindelig var det planen, at skolen skulle samle 1,25 mio. kroner ind til legeredskaber, men Horsens Kommune besluttede siden at efterbevilge en million til legeredskaber.

- Vi har så købt en klatrevæg for de penge, som eleverne var med til at samle ind. Der var en afstemning blandt eleverne i 3.-9. klasse om, hvad pengene skulle bruges til, og her valgte eleverne så klatrevæggen. På den måde fik de elever, som skal bruge legepladsen, indflydelse på, hvordan deres indsamlede penge skulle bruge, fortalte Rikke Meldhede.

Selvom det nu er eleverne på Brædstrup Skole, der nu har fået en ny legeplads, lægger skolelederen op til, at det gerne skulle blive hele byens legeplads.

- Det er en legeplads, som også gerne må blive brugt uden for skolens åbningstid. Derfor er det også hele Brædstrup bys lege- og aktivitetsplads, lød det fra skolelederen.

Det var vådt, meget vådt, da skoleleder Rikke Meldhede sammen med en elev fik klippet snoren til den nye legeplads. Foto: Henrik Sandvad
Stang-fodbold, basket, gynger og en bevægelsessti. Det, der for to år siden var en trist skolegård, er nu blevet til en helt ny lege- og bevægelsesplads. Foto: Henrik Sandvad
Efter indvielsen kom Hjem Is forbi med en is til alle eleverne, så de også kunne mærke, at det var en festdag på skolen. Foto: Henrik Sandvad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

City manager om Tøjeksperten: - Vi skal være ekstra kreative når butikker lukker

Annonce