Annonce
Horsens

Efter drama: Bygholm Sø er klar til weekendens regn

Bygholm Sø dagen efter, at vandstanden stod 62 cm over normal vandstand som følge af massiv regn. Det gav frygt for, at diget ville briste. I den kommende weekend har DMI også varslet masser af nedbør, men ifølge Horsens Kommune er der ingen grund til at frygte en gentagelse af mandagens drama. Foto: Søren E. Alwan
Der bliver lige nu lukket ekstra vand ud af Bygholm Sø, så den varslede regn hen over weekenden ikke skaber problemer.

Horsens: Efter mandagens drama med forhøjet vandstand i Bygholm Sø og og frygt for, at diget ville briste, er søen tilbage til sit normale.

Sådan lyder det fra ingeniør Tony Bygballe, Horsens Kommune.

- Vi er i den heldige situation, at vi er begyndt at lukke for sluserne. Ellers tømmer vi søen for vand, konstaterer han onsdag middag.

Annonce

En buffer

Ifølge Tony Bygballe bliver der fortsat ledt vand væk fra Bygholm Sø for at tage højde for det regnvejr, som DMI har varslet i weekenden.

- Vi sænker vandstanden mere, end vi plejer, og det gør vi på grund af udsigten til, at der falder meget vand. Så har vi en buffer, siger han, der ikke forventer problemer hen over weekenden.

- Vi håber, at folk kan blive boende i deres hjem, og det regner vi helt sikkert med.

Diget holdt

Anderledes så det ud mandag middag, da forhøjet vandstand i Bygholm Sø fik Horsens Kommune til først af lukke Schüttesvej for trafik på grund af pres på diget.

Kort efter blev beboere i Bygholm Åvænget evakueret, fordi der var frygt for, at diget ville briste.

91 borgere i området måtte overnatte hos venner og bekendte eller på hotel, og først tirsdag morgen fik de lov til at vende hjem til deres boliger.

For diget holdt heldigvis, og efterfølgende undersøgelser har vist, at det ikke har taget skade af vandpresset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Corona er en gave til Madam Bach

112

Motorcyklist ramt af bil

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Annonce