Annonce
Horsens

Efter dødsfald: Sigtelsen mod fire mænd og en kvinde har ikke ændret sig

På Nørretorv har venner og familie lagt blomster og tændt lys på stedet, hvor en 20-årig mand blev fundet i livløs tilstand i bagagerummet på en bil. Fire mænd sidder fængslet i sagen, hvor også en 28-årig kvinde er sigtet. Arkivfoto: Birgitte Avnesø
Fire mænd sidder varetægtsfængslet for grov vold og frihedsberøvelse mod en 20-årig mand fra Horsens. Og selvom den 20-årige nu er afgået ved døden, ændrer den sigtelse sig ikke lige nu, oplyser politiet.

Horsens: Selvom den 20-årige Tobias Sebastian Jødal mandag afgik ved døden på Aarhus Universitetshospital efter et voldeligt overfald i Sølvgade i Horsens for en uge siden, så bliver sigtelsen mod de fire mænd, der sidder varetægtsfængslet for at stå bag overfaldet på den afdøde ikke umiddelbart ændret fra "grov vold" til den mere alvorlige "vold med døden til følge".

Det oplyser efterforskningsleder Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi tirsdag formiddag.

- Vi ændrer ikke sigtelserne mod dem lige nu. Der forestår stadig en masse efterforskning og tekniske undersøgelser, før vi kan tage stilling til det, siger efterforskningslederen.

Annonce

De fire mænd i alderen 21-29 år er - sammen med en 28-årig kvinde der blev løsladt efter et grundlovsforhør onsdag - sigtet for i forening af have planlagt og udført overfaldet på den 20-årige i Sølvgade.

Her blev han ifølge sigtelsen, der blev læst op i grundlovsforhørene, slået flere gange i ansigtet, sprøjtet med peberspray og i bevidstløs tilstand smidt ind i bagagerummet på overfaldsmændenes bil. Bilen kørte få minutter senere galt på Nørretorv i Horsens, og overfaldsmændene stak af til fods.

Holdt kunstigt i live

På Nørretorv fik Tobias Sebastian Jødal hjertestop, og selvom betjente og redningsfolk kæmpede for at redde hans liv, blev han tirsdag 11. maj om aftenen erklæret klinisk død på Aarhus Universitetshospital efter massive blødninger i hjernen. Siden er han blevet holdt kunstigt i live af en respirator, men den blev altså slukket mandag, bekræftede vagtchef Jeppe Thranum fra Sydøstjyllands Politi mandag aften over for Horsens Folkeblad.

De fire mænd og den 28-årige kvinde er sigtet for grov vold og for frihedsberøvelse mod den 20-årige.

Det kan give op til seks års fængsel.

Hvis sigtelsen mod dem senere ændres til den mere alvorlige paragraf, der handler om vold med døden til følge, så kan straffen stige til fængsel i op til 10 år.

Sydøstjyllands Politi har tidligere oplyst, at "efterforskningen peger på, at motivet til voldsepisoden omhandler et opgør i kriminelle kredse."

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Annonce